Лондон. Тереза Мей е подготвена за вота на недоверие, който може да свали правителство й, след като депутатите отхвърлиха плана за Брекзит с рекордните 230 гласа.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин внесе предложение за вот на доверие в резултат от съкрушителното поражение на Тереза Мей в Камарата на общините.
Парламентът най-накрая излезе с решението си по споразумението за оттегляне на премиера след месеци на дебат, докато тълпи за и против Брекзит започнаха да се събират пред парламента, за да изразят своя гняв.
Сега Тереза Мей ще се изправи пред вот на доверие в нейното правителство в сряда, въпреки че се очаква да спечели победа, тъй като твърдите привърженици на Брекзит от Европейската изследователска група (ERG) и нейните съюзници от Демократичната юнионистка партия заявиха, че ще я подкрепят.
Министър-председателят почерта, че възнамерява да продължи, като изработи планове за разговори с висши парламентаристи с надеждата да намери „истински договоряеми" решения, които тя може да предложи в Брюксел.

Превод и ледакция: Калоян Пенков