Берое U17 започна тази вечер подготовка за пролетния полусезон в Елитната група. Малко след 19,30 часа наставникът Атанас Рибарски и асистентът му Трифон Панев изведоха отбора за първо занимание на изкуствения терен над стадион "Берое". "Започваме както винаги позитивно настроени. Пожелах им да са здрави и да бъдат себе си, както и малко по-трудолюбиви и по-целеустремени и мисля че нещата ще се получат", заяви преди заниманието наставникът на тима Атанас Рибарски. 
По време на подготовката "зелено-белите" ще изиграят пет контролни срещи като три от тях ще са у дома - срещу Сокол (Марково), Етър (Велико Търново) и Локомотив (Пловдив), освен това тимът ще гостува на ЦСКА и Славия. "Имаме пет седмици до първия мач и тези пет контроли са ни достатъчни. Надявам се и времето да позволи да тренираме пълноценно. Анализирахме много добре представянето си през първия полусезон и сега ще работим основно да подобрим нещата, които не ни достигнаха тогава - малко повече самочувствие, малко повече характер, в доста от ситуациите и мачовете може би и малко мъжество", допълни треньорът на Берое U17. 
В тренировката участие не взе трениращият с първия отбор Никола Маринов. "Надявам се да оправдае доверието и да си заслужи мястото там. Както каза и треньора на мъжкия отбор - даром на никой нищо не се дава. И е прав. Да се надяваме, че ще положи необходимите усилия и ще покаже, че това е заслужено", заяви още Атанас Рибарски. 
Три са промените в състава в сравнение с първия полусезон - двама са напускащите, има и едно ново попълнение. "Аз повече държа да интегрираме в състава момчетата, родени през 2003 г. През следващия сезон именно те ще играят в Елитната група до 17 години и са им необходими такъв тип мачове", допълни Атанас Рибарски. 
Първата контролна среща на Берое U17 е на 23 януари, съперник е отборът на Сокол (Марково).