Един от най-големите таланти на Ботев Пловдив Слави Шопов може да бъде продаден в близките няколко дни на италианския елитен СПАЛ, научи ексклузивно Glas.bg. Младият футболист бил готов да замине за Италия стига двата клуба да се договорят за личните условия на футболиста. За целта представители на тима от Ботуша пристигат тези дни в Пловдив, за да водят директни преговори за закупуването на играча от Ботев. Всичко около осъществяването на бъдещия трансфер зависи от преговорите между двата отбора.

Политиката на СПАЛ е да привлича млади таланти от Източна Европа, които да развива, а след това да трансферира в по-големи тимове.

Слави Шопов е атакуващ полузащитник от школата на Ботев, който е роден през 2002-а годна. Талантът на няколко пъти влиза в групата на мъжете на канарчетата. 9 пъти той е попадал сред резервите на представителния отбор, но е влезнал в игра само веднъж за 13 минути, показва статистиката му в официалния сайт на канарчетата. През по-голяма част от настоящия сезон Шопов играе за тима до 19 години, но в отделни случаи бе свалян и в тима до 17 години. Той игра в дербитата от Елитната до 17 години при гостуванията на ЦСКА-София и Септември, като бе с основна заслуга за победите на канарчетата и в двата мача.

За тима до 19 години Шопов има 11 мача и 2 отбелязани гола. 3 попадения в 2 мача пък е записал Слави за тима до 17г.