В навечерието на коледните и новогодишни празници Glas.BG Ви срещна с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. Поредицата от интервюта продължаваме да припомняме с родения през 2002 година Иво Казаков. Талантът на "канарчетата" завърши 2018 година с два трофея и множество попадения в противниковите врати.

 - Завърши една изпълнена с много емоции година за теб, с какво ще я запомниш?
 - Ще я запомня със спечелването на двата трофея, а именно Купата на България с набор 2002 и първото място в Елитната група до 17 години.

 - Ботев върви към втора поредна титла в U17, след много силен първи полусезон. С какво според теб превъзхождате останалите отбори?
 - Направихме страхотен първи полусезон, в който не допуснахме загуба. Смятам, че сме най-добрият отбор в U17. Това, че сме две поредни години шампиони в тази възраст ни дава самочувствие. Все пак трябва да продължим със силните игри, за да станем шампиони.

 - През лятото бе извършена треньорска рокада в набор 2002, като Иван Гешев бе заменен от Петър Пенчев. Много от успехите може би дължите именно на него?
 - Да, определено! Той ни помогна страшно много и дължим доста от нашите успехи на него. Наистина ни беше тежко, когато разбрахме, че си тръгва от Ботев.

 - През есенния полусезон реализира 14 попадения в U17 и един гол в U19. Кое от тези попадения е по-специално за теб и кой мач ще остане в съзнанието ти?
 - Нямам най-специален гол. Мачът, който ще запомня, е този срещу Септември София. Имахме равни точки в класирането и се изправихме срещу бившия ни треньор. Поведоха ни с 1:0, но показахме характер и взехме победата с 4:1.

 - Силните ти изяви през сезона неминуемо са предизвикали интерес на други отбори към теб. Минавало ли ти е през ума да напуснеш първородния си клуб?
 - Засега мисля, че мястото ми е в Ботев.

 - Един талант от набор 2002 на "канарчетата" Слави Шопов подписа първия си професионален договор с Ботев. Мечтаеш ли и ти да сложиш подписа си върху контракт с "жълто-черния" клуб?
 - Поздравявам Слави, той подписа още на 16 години. Моята цел е да се развивам и възможно най-бързо да стигна до мъжкия футбол. Може би това минава и през подписване с Ботев.

 - Не криеш пристрастията си към английския Ливърпул, може ли тази година отборът да спечели Висшата лига?
 - Този сезон играят много силно, дори още нямат загуба. Силно се надявам най-после да станат шампиони.

 - Какво си пожелаваш за новата 2019 година?
 - Най-вече да съм здрав, да се развия и да стигна до мъжкия футбол.

 - А какво ще пожелаеш на читателите на Glas.BG за коледните и новогодишни празници?
 - Весела Коледа и приятно посрещане на новата 2019 година. Пожелавам им много здраве, щастие и успехи през новата година.