Уникален футболен празник получиха малките гладиатори от набор 2006 на последната си тренировка за календарната година!

Днес, на игрищата на Младежкия център, треньорът Христос Доков организира тристранен турнир, в който се включиха три формации на отбора. Момчетата дадоха всичко от себе си, за да се поздравят като крайни победители. Но те не знаеха, че интригата тепърва предстои...

Градусът на настроението се повиши, когато на терена се появи отборът на Майките. С много хъс и желание за игра, Майките се изправиха срещу трите формации на отбора в три срещи по десет минути. Стараеха се да не отстъпват и се опитваха да наложат свой нападателен стил, колкото и да им бе трудно срещу бързите и технични техни синове футболисти. Радост, споделена емоция и много усмивки стоплиха мразовития делничен следобед. Тук победителят не бе важен, важен бе отборният дух!

След интригуващите срещи, празникът продължи в заведението към Младежкия център с почерпка за възстановяване на силите. Отмората не продължи дълго. За проверка на концентрацията, съвсем изненадващо, малките спартаклии бяха подложени на стрес тест, като им бяха раздадени задачи по математика за 7-ми клас. След кратко стъписване и протест, че не са изучавали учебния материал за по-горния клас, безстрашните гладиатори решиха, че няма да се откажат и че и с това предизвикателство могат да се справят. За разтуха, последва занимателна викторина с въпроси на футболна и спортна тематика. Тук малките футболисти плуваха в собствени води и заслужиха много индивидуални награди.

Празник без торта не е празник, това гласи неписано правило на детските тържества. Родителите не разочароваха своите момчета и ги зарадваха с изключително вкусна и специално изработена торта на коледна тематика!

Голямата изненада на вечерта бе прекрасната заря, с която символично изпратиха успешната футболна 2018 година и с която осветиха пътя на Новата 2019!

Обръщението на родителите завършва така: "От сърце пожелаваме на нашите момчета и техния треньор г-н Доков преди всичко здраве, щастие, късмет през Новата година, както и много успехи по футболните терени, за радост на нас - най-верните им привърженици! Използваме случая да благодарим на вас, мили хора, за прекрасните реакции и поощрителните думи, които отправяхте към нашите момчета през изминалата година! Зареждахте ги с много радост и с желание за още по-голямо себеотдаване! Бъдете здрави и успешни! Весели празници!"

Фотограф: Dimitar Ferdinandov