Близки, колеги и приятели изпратиха в последния й път убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова. Точно в 13.30 в църквата "Свети Николай" в Карлово започна опелото в присъствието на почетен караул на бригадата. Церемонията продължи на гробищния парк в града с предаване на знамето на майката на Десислава Стоянова. 40-годишната военнослужеща няма братя и сестри. Била е разведена и синът й живее при баща си, съобщава trafficnews.bg.

Бившият рейнджър Светослав Каменов, който е обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, създава впечатление, че не осъзнава защо е в ареста. Докато беше конвоиран в коридорите на съда днес, репортер на TrafficNews.bg опита да зададе няколко въпроса на Каменов, за да разбере дали съжалява за смъртта на Десислава и дали признава вина за убийството.

“За кое нещо, кой го казва, за какво нещо трябва да съжалявам”, заяви Каменов на излизане от съдебната зала.

Надзирателите пазеха подсъдимия от допълнителни въпроси, като избутваха журналистите, които се опитваха да ги зададат.

Светослав Каменов остава в ареста. Това реши състав на Апелативния съд в Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че няма доказателства за умисъл и авторство. Според прокурора по делото, бившият рейнджър е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа.

След това не е давал обяснения. Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, самата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга. „Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни шефът на МВР-Пловдив.

Бившият военен го грози затвор между 10 и 20 години, а съседите му в Сопот са потресени от случилото се. Домът му е запечатан от органите на реда.