Бургас. Коледен фест „Творци и фермери“ ще се проведе от 20 до 22 декември 2018 г. в Дом на Нефтохимика. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. На Коледния Фест жителите и гостите на града ще открият арт зона с разнообразни ръчни изработки и творчески работилници, а при фермерите – чиста и биосертифицирана продукция от производители от цялата страна.
В изложението участие ще вземат майстори плъстари от камарата на занаятчиите, които ще предложат плъстени шалове и шапки. Български производители на млечни, месни, биологични пчелни продукти, био гъби Шийтаке, здравословни сладки и солени изкушения с квас, вина, билкови сиропи, ръчни сапуни, козметика с етерични и растителни масла. Изобилие от ръчни творби – уникати от филц, еко принт, сувенири, декорации, коледни украси, картини, плетива, бижута, аксесоари за деца, ръчно изработени свещи и др. Специални участници на Коледния фест ще са социално предприятие „Нарисувай ми усмивка“.
На 22 декември 2018 г. в 15.30 часа Дядо Коледа ще очаква най-малките посетители на фестивала.
На 20 декември 2018 г. Коледният фест ще стартира от 11.30 часа, а през останалите дни работното време е от 10.00 часа до 20.00 часа.