Над 78 600 лева събраха старозагорци в помощ на малката Мая само за 17 дни. По дарителската сметка на бебето са постъпили точно 77 858,50 лева и 431,38 евро по пей пал.

На 20 декември стана ясно, че за лечението на Мая в Турция със стволови клетки са необходими първоначално 55 000 лева. Първата оферта включва  4 вливки и 1700 евро за линейката, с която детето и семейството й ще бъдат транспортирани до болница Лив Хоспитал.

Документите в Агенция Социално подпомагане са подадени вчера, очаква се становището на отдел Закрила на детето, ще бъдат внесени  и документите в Районен Съд Стара Загора. „И чак след това да направим плащането към болницата, което е стандартна процедура при дарителски сметки на лица под 18-годишна възраст. По този начин вашите дарения са защитени! Вярваме, че ще спазим срока към болницата и до 20 декември ще се осъществи плащането“, уверяват организаторите на кампанията за Мая.

Мая ще отпътува за Турция на 5 януари, два дни по-късно ще й бъдат направени изследвания, а първата вливка е предвидена за 10 януари.

Кампанията продължава. Въпрос на време е да получим втора оферта за лечението на Мая. Не знаем кога, не знаем на каква стойност евентуално ще е тя, но знаем, че получим ли я трябва да имаме парите, защото, не можем да прекъсваме лечението на Мая“ , пише във фб страничката Да помогнем на бебе Мая.


Дарителска сметка Райфайзен банк
Титуляр: Мая Христова Христозова
MAYA HRISTOVA HRISTOZOVA
Населено място: гр. Стара Загора
IBAN: BG88RZBB91551009737351
BIC: RZBBBGSF
Валута: BGN (лева)
Paypal: [email protected]


Група Благотворителен базар за БЕБЕ МАЯ, в която можете да се включите https://www.facebook.com/groups/360525221421830/?ref=br_rs

БЛАГОДАРИМ ЗА ВСЕКИ ЖЕСТ И ВСЯКА ПОМОЩ ОТ ВАША СТРАНА!