Бившият рейнджър Светослав Каменов за пореден път отрече да е убивал карловската военнослужеща Десислава Стоянова. „Какво съм направил. Кой го казва“, заяви той още на влизане в съдебната зала в Апелативен съд- Пловдив. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че изводът на Окръжен съд, че Каменов е виновен, е прибързан, съобщава trafficnews.bg.

„Разследващите не събират доказателства за неговата невинност. Няма доказателства и за умисъл и авторство. Каменов няма висящи дела и е реабилитиран по старите си присъди“, заяви адвокат Попчева.

Според прокурор Ясенка Шигарминова съдебният акт е обосноват. Каменов е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения.

В крайна сметка съдът остави в ареста Светослав Кмаенов. Решението е окончателно.

 

Светослав и Десислава заминали заедно за Сопот на 29 ноември. Закарал ги техен приятел с автомобила си "Форд Транзит". Каменов бил обещал на жената да ѝ помогне за изпитите в Националния военен университет "Васил Левски", където тя учела. Там обаче се скарали, той посегнал да я удари и ѝ счупил врата. Каменов решил да заличи следите като скрил трупа на Десислава в раклата под дивана. След това заковал седалката с пирони. Потеглил за София и се установил при друга своя приятелка. Там обаче останал само един ден, двамата се скарали и той напуснал жилището ѝ. Отправил се към Благоевград и пеш пресякъл границата. 

Останал седмица в Гърция, а на 7-ми декември се върнал отново в България. Заминал за село Зверино, където живеят майка му и бившата му жена. След като усетил, че обръчът около него се затяга, той се скрил и заявил, че ще говори само с брата на съпругата си, който бил полицай. 

Упътил го към определено място в гората край Мездра. Пред него признал, че е убил Десислава. По-късно направил същите признания и пред пловдивския криминалист Захари Клинков. По време на досъдебното производство обаче обвиняемият не е правил самопризнания.