Поемете дъх. В следващите две минути, ще направите това около 30 пъти. Без дори да се замислите. За 20-годишната Десислава Кошова  обаче всяка глътка въздух е борба. Откакто се помни, животът й минава под сянката на кифосколиозата - вродена аномалия на гръбначния стълб и гръдния кош, която с всеки ден затяга в желязна хватка сърцето и белите й дробове, съобщава Нова телевизия.

„Какво ли не бих дала, вечер да мога да легна по гръб и да заспя спокойно? Какво ли би било да мога да се движа и дишам свободно? Не знам, но и не спрях да мечтая, да вярвам и да се моля, че някой ден ще разбера”, сподели Деси.

В мислите си, Деси е била навсякъде – на борда на самолет, и в саваната, и в снежната гора. Когато иска да бъде на някое място, тя го рисува. Но в реалността животът й минава между четирите стени на семейния дом и залезите през прозореца.
 

 

 

Сивото небе над София мечтае да замени със залеза над Париж. Брат й Георги си спомня радостта, когато вижда малката си сестричка. Скоро след това става ясно, че бебето страда от гръбначно изкривяване. Лекарите съветват семейството да изчака с операцията, докато костната система заякне.

„Ясно си спомням детските й години… играла си е в градинки, много по-подвижна, смела.. но с течение на времето и годините, всичко това започна да се променя”, разказва братът на Деси.

Днес дори и кратката разходка я оставя без дъх. Надежда дава клиника в Истанбул. Но и тя си има своята цена - 45 000 евро. И Деси опитва да ги плати - със своите залези. Рисунките на Деси са изложени на благотворителен базар в нейна подкрепа, в столичното 14-то училище.

„Моля помогнете да опитам, преди състоянието ми да се влоши още повече и да бъде късно. За да съм по-дълго сред вас и да разбера какво е да живееш нормално”, казва Деси.

Всеки, който иска, може да помогне да Десислава Кошова, може да го направи: 

- Като изпрати смс с текст DMS DESI на номер 17 777
- На Pay Pal: [email protected] или paypal.me/helpdesi
- На банкова сметка

IBAN: BG93STSA93000025655789 BIC: STSABGSF

Титуляр - Десислава Ивайлова Кошова