„Тежката артилерия“ на ГЕРБ стрелнала по АПИ с публикация в интернет, после я изтрила (факсимиле)

„Г-жо Атанасова, тези, които строят българските пътища, същите ги и почистват", обърна се Кирил Добрев към Десислава Атанасова





Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова написала критичен пост срещу Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) във „Фейсбук“. След това обаче го изтрила. Това обяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

На извънредна пресконференция в централата на партията той припомни, че миналата седмица е имало протест на бизнесмени-строители срещу опозицията. Те обвинявали БСП, че плюела по бранша и че наричала бизнеса корумпиран.

Браншовиците обаче не разбрали какво казват от соцпартията, а то било недоволство от системата, която управлява европейските средства, както и от начина на строене и на одобряване на пътищата.

Провокиран бях да повдигна тази тема от едно изявление вчера на народен представител от ГЕРБ - „тежката артилерия“, жената-фурия, която написа: „Три часа от Благоевград до София. АПИ, който почиства тая магистрала? Искам имена. Писна ми Борисов и ГЕРБ да са виновни за всичко.“ Реших да дам отговор на тая дама, защото постът само два часа след като беше написан, беше свален от публичното пространство. Защото трябва да имаш смелостта да задаваш въпроси и смелостта да получаваш отговори за тях“, обяви Кирил Добрев.

След това се обърна задочно към въпросната депутатка от ГЕРБ: „Г-жо Атанасова, тези, които строят българските пътища, същите ги и почистват. Тези са същите, на които дадохте 1,3 милиарда, за да си приберат техниката. Не питайте кой чисти, а питайте как са проведени търговете. Защото, ако бяха проведени нормално, в една нормална държава щеше да спечелят най-добрите и пътищата щяха да са качествени и почистването нямаше да е на това ниво.“



Очаквайте подробности