Феновете на немската марка все още им обръщат голямо внимание

Сайтът BMW Blog състави кратък списък от модели на BMW, които бяха недооценени от експерти и купувачи, а сега, години по-късно, феновете на класическите немски автомобили им обръщат особено внимание. Разбира се, BMW M3 E46, например, е най-прочутия модел, за който обаче мнозина нямат достатъчно пари. Няма значение, цащото в списъка има и други красиви коли. Сред тях, всъщност, има интересен модел с буквата M.



Става въпрос за BMW Z4 M Coupe. Не само, че прочутият роудстър с неподвижен покрив е рядкост сам по себе си, но и не е нужно да мечтаете, за да видите спортната му модификация. Моделът е произведен в ограничена серия от едва 1717 бройки. Под предния капак е монтиран същият шестцилиндров двигател като в M3 E46, който работи в съчетание с 6-степенна ръчна скоростна кутия.



Друг неочакван автомобил в списъка е първото поколение на BMW X5. Това може да изненада мнозина, защото в България, а и на Изток, феновете не губят интерес към този кросоувър. Но в западните страни, от разпадащия се стар SUV почти никой не се нуждае. "Напразно", казват авторите на списъка, като посочват комфортта, практичността и хазартните навици на модела по пътя.



Старият BMW 7-Series вече няма да изненада никого, но третата серия BMW E36 е съвсем различно нещо. Това е един от бюджетните варианти в света на баварската автомобилна индустрия, така да се каже. Разбира се, едно такома копие в добро състояние все още ще е доста скъпо в сравнение с конкурентите, но в процеса на работа няма да изпразни портфейла на собственика си поради простия и надежден дизайн.