Със страшен късмет ЦСКА-София победи Ботев Пловдив в днешната среща по биатлон дала 3 жертви, като контузени футболисти. Червените откриха с резултата с уникален късмет, след като при центриране по земя топката срещна леден къс на терена и отскочи към главата на нападателят на червените Aли Соу.

Двубоят трябваше да започне в 17:30 ч., но заради тежките метеорологични условия стартира в 19:00 часа с цел теренът да бъде изчистен.

В началните минути двата тима си размениха по една опасна ситуация. Първо дълъг пас към Али Соу рикошира в крака на Перейра и за късмет на играещия в този мач като централен защитник играч на канарчетата топката излезе в корнер. В 10-ата минута пък Серкан Юсеин овладя пред наказателното поле, финтира много добре Чорбаджийски и върна към Неделев, който шутира от 18 метра, но защитник на червените спря изстрела.

Така се стигна до 14-ата минута, в която домакините откриха резултата не и без сериозна доза шанс. Десподов центрира отдясно по земя, топката отиваше в краката на Димитров, който без проблем щеше да изчисти. Тогава обаче топката отскочи от неизчистено парче лед, прехвърли защитника и попадна точно на главата на Али Соу, за когото не бе проблем да реализира за 1:0.

Само 120 секунди по-късно червените бяха близо до второ попадение. Тиаго центрира от фаул, Бодуров отправи удар с глава, но Кайзер плонжира и изби.

Вторият гол дойде малко по-късно. В 28-ата минута Десподов проби през центъра и пусна великолепно към Али Соу, който останал очи в очи с Кайзер, копна топката над вратаря за 2:0.

Три минути по-късно голмайсторът напусна терена заради контузия, а на негово място влезе Мауридес.

До края на полувремето нямаше повече интересни положения, но за сметка на това и Ботев извърши принудителна смяна. Йордан Минев получи травма в 44-ата минута бе заменен с Густаво Афонсо.

Шест минути след почивката Ботев имаше идеална възможност да се върне в мача. След опасен пробив на Антонио Вутов топката стигна до Стивън Петков, който предпочете да подава вместо да стреля. Първоначално червената отбрана се справи, но последва нова атака на канарчетата. При нея Неделев шутира към вратата, топката се удари в китката на Рубен Пинто и канарчетата поискаха дузпа, но реферът Драгомир Драганов остана безмълвен.

Секунди по-късно Драганов спря опасна контраатака на пловдивчани за да отсъди нарушение на Десподов. Съдията първо извади жълтия картон, но в крайна сметка размисли и не показа такъв на нападателя. Тук остана неясно защо не пусна авантаж.

В 58-ата минута последва изстрел на Вутов, който Черниаускас изби в корнер. Неделев опита да вкара директно от ъглов удар и бе близо до успех, но стражът на червените изби пред голлинията.

По-добрата игра на Ботев от началото на втората част даде резултат в 68-ата минута. Васил Шопов намери непокрития Филипов, който центрира отлично отдясно към Серкан Юсеин и халфът вкара с глава за 2:1.

Секунди по-късно се стигна до трета принудителна смяна. На мястото на контузения Рубен Пинто влезе Жанио Бикел.

Малко преди изтичането на редовното време Неделев центрира от фаул, Балтанов и игра с глава, сваляйки към Стивън Пеков, който реализира, но страничният съдия даде засада. на повторенията се видя, че капитанът на Ботев е бил със буквално 20 см пред последния в защитата на червените.

ЦСКА-СОФИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1

1:0 Али Соу 14
2:0 Али Соу 28
2:1 Серкан Юсеин 68

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 22. Али Соу, 26. Антов

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 2. Перейра, 5. Димитров, 28. Филипов, 23. Минев, 10. Серкан, 17. Балтанов, 8. Неделев, 16. В. Шопов, 39. Вутов, 20. Петков

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.