В среща от 16-ия кръг на Серия “А” отборите на СПАЛ и Киево не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0. Положения и пред двете врати не липсваха, но до гол така и не се стигна. В добавеното време на срещата СПАЛ можеше да измъкне и пълния комплект точки, но изстрел на Серджо Флокари в гредата не позволи това да се случи. Така СПАЛ остава 16-и във временното класиране с актив от 16 точки. Киево пък е последен с 4т.

L’arrivo dei biancazzurri allo Stadio “Mazza” - #SpalChievo#ForzaSpal pic.twitter.com/TDKwhFeOng

— SPAL (@spalferrara) 16 декември 2018 г.

Серджо Пелисиер можеше да открие резултата в 16-ата минута, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Алфред Гомис. Домакините от СПАЛ отговориха още в следващата атака. Симоне Мисироли успя да се освободи добре в наказателното поле при центриране на Ясмин Куртич, след което стреля с глава, но в аут. В 23-ата минута дойде и най-чистата възможност пред една от двете врати. “Летящите магаренца” организираха добра контраатака, при която Пелисиер комбинира с Павел Ярожински. Топката отново попадна във ветерана, който стреля към опразнената врата, но там Мануел Ладзари подложи крак и изчисти от самата голлиния.
През второто полувреме играта бе накъсана от показването на няколко жълти картона и смените, към които двамата наставници прибегната в търсене на по-добър резултат. В 53-ата минута Пелисиер пусна добро подаване към Емануеле Джакерини, но нисичкият футболист не успя да преодолее Гомис. В 62-ата минута пък Ясмин Куртич изпълни добър свободен удар, който Стефано Сорентино успя да блокира.
В 84-ата минута Ладзари и Бонифаци разиграха добре по десния фланг, а от последвалото центриране Палоски овладя в наказателното поле, след което стреля, но Бани успя да избие в ъглов удар. В добавеното време Серджо Флокари от състава на СПАЛ нацели гредата след много добър миг на импровизация, с което резултатът се запази 0:0.

#FullTime - #SPALChievo#ForzaSPAL pic.twitter.com/WK1jkK44Wm

— SPAL (@spalferrara) 16 декември 2018 г.