София. С коледен крос до Асеновата крепост продължава коледно-новогодишната празнична програма в Асеновград. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на Общината. Началото на кроса ще бъде поставено днес от 10.00 часа на централния площад „Акад. Николай Хайтов“. Празничната програма продължава утре от 17.00 часа в Градската библиотека, когато ще се състои концерт на децата от музикалната школа при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”. На 18 декември от 17.30 часа, отново в библиотеката, жителите и гостите на Асеновград ще могат да присъстват на концерт „Рождественска хармония“ на музикална школа „Калина Малина” и студенти от класа на композитора Ангел Маринов. В 19.30 часа ще започне церемония по връчването на XIII-те годишни награди за десетте най-добри спортисти на Асеновград.
На 19 декември празничната програма включва цели 4 събития – празнична забава в Центъра за настаняване от семеен тип, Коледен поздрав на учениците от ОУ „Отец Паисий”, също спектакъл на музикална школа „Родолюбие” и празник на самодейните състави към едноименното читалище. На 20 декември в Градската библиотека ще се състои откриване на мултифункционална зала „Коста Форев”, а на 21 декември, отново в културната институция, ще се проведе концерт на фолклорен ансамбъл „Капитан Петко Войвода” и Коледен поздрав на учениците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
На 22 декември коледно-новогодишната празнична програма включва три прояви – интерактивно представление за деца „Спящата красавица”, Коледен базар на книги и празничен концерт на формация „Детска песен Надежда Хвойнева”, „Големите гайди” и танцов ансамбъл „Станимака” На Бъдни вечер, 24 декември жителите и гостите на Асеновград ще имат възможност да присъстват на празничен концерт на танцова формация „Етноритъм”, който ще започне в 11.30 часа на централния площад. Коледно-новогодишната програма ще завърши на 31 декември с богата програма на пл. „Академик Николай Хайтов“. Новогодишната наздравица с оркестър „Паскалев бенд” ще започне в 23.00 часа, като новата 2019 година ще бъде посрещната с много настроение и празнични илюминации.
Тони МИХАЙЛОВ