Предколедна изцепка: Бургазлия с Опел седна зад волана без книжка и нафиркан, но сгреши жестоко

Дрегерът отчел почти рекордно за годината количество алкохол – 2.91 промила


Мъжът се качил на колата си след сериозен запой и решил да покара квартално, бързо бил сгащен от полицаи




35-годишен мъж от бургаския кв. Рудник е арестуван след спонтанна проверка на служители от Пето РУП на пътя. Около 21:30 ч. Опелът бил спрян за рутинна проверка, след като униформените се усъмнили в поведението му по малките улички на квартала.

Съмненията им се оказали изключително основателни. Още при проверката на документите, се оказало, че мъжът се е качил на Опела без книжка, а държането му подсказвало само за едно – човекът е прекалил с алкохола.

Веднага последвала проверка с дрегер, като апаратът бързо показал истината – 35-годишният бургазлия седнал на шофьорската седалка след сериозен запой. 2.91 промила в кръвта на човека сигнализирали, че той е изпил минимум 3 големи чаши твърд алкохол, преди да вземе решението да покара квартално.

Полицаите бързо съставили акт на нарушителя по Закона за движение по пътищата и щракнали белезниците около ръцете му. Той е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо производство. Заради високото количество алкохол, надвишаващо 1.31 промила – мъжът ще бъде съден от държавата. Фактът, че е карал без книжка пък влошава ситуацията, в която е изпаднал, тъй като това на практика значи, че е почти сигурно, че присъда ще има, а глобата въобще не е малка.

В категории: Крими