Служителят на полицията в Казанлък бе намерен в автомобила си с входно-изходна рана на дясното слепоочие, със съответното оръжие, за което в момента правим справка – очевидно това е служебно зачисления му пистолет Макаров”. Това каза пред журналисти Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов по повод намереното в района на село Бузовград тяло на обявения за издирване началник на КАТ – Казанлък Тодор Николов, предаде „Фокус”.



Прокурор Атанасов поясни, че на този етап няма как да се знаят причините за това в зоната на самото произшествие, в близост до утайника на язовир „Копринка”, да се намират четири пет пачки с различен номинал банкноти, кутийки с боеприпаси за пистолет – патрони и кожен кобур с намиращ се вътре револвер. „На този етап предполагаме, че това е вероятно незаконно оръжие. Каква връзка имат със самото прострелване, на този етап не можем да кажем, но това е една обективна находка при извършения оглед на местопроизшествието, което само по себе си навява на мисълта, че има връзка с това деяние.


Дали става въпрос за някакво корупционно деяние, с опит за прикриване на следи, или нещо друго, тепърва ще изясняваме”, каза окръжният прокурор. Атанасов поясни още, че не може да бъде уточнена сумата на намерените пари, като те са открити във водата, има банкноти с номинал 100, 20 и 10 лева, а също валута. Тепърва ще се прави оглед на веществени доказателства и ще бъдат изброени и описани всички банкноти, с номинал и серия. Окръжният прокурор на Стара Загора каза също, че на този етап по случая няма данни за убийство, защото при самия оглед пистолетът е бил в ръката на Николов.


„Но за да бъдем категорични в тази насока, трябва да бъдат изготвени съответната балистична и техническа експертизи, които ще изяснят дали в действителност той е стрелял, от какъв ъгъл и дали с това оръжие е произведен изстрелът. В автомобилът е намерена една единствена гилза. Пистолетът беше в положение зареден”, отбеляза той. Дичо Атанасов съобщи още, че на този етап по случая няма данни за корупционни практики, но това ще бъде една от основните версии, по които евентуално ще се работи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ