Девет станаха жертвите, а ранените са близо 50, след като бърз влак се сблъска с локомотив в турската столица, заяви министърът на транспорта Джахит Турхан. Турхан допълни, че 47 души са били ранени и са в болница за лечение. 

Бързият влак пътувал от централната гара на Анкара към провинция Коня. В композицията е имало 206 пътници. 

По-рано от кабинета на губернатора на Анкара заявиха, че общо 46 души са били сериозно ранени, уточнява БГНЕС. 

Инцидентът е станал само шест минути, след като композицията е тръгнала от централната гара в Анкара. Губернаторът на Анкара Васип Шахин допълни, че е в ход разследване на причините за инцидента и информацията, която съберат компетентните органи, веднага ще бъде съобщена на обществеността. 

Снимки от мястото на събитието показват няколко дерайлирали вагона и парчета от композицията, разхвърляни по релсите. Високоскоростният жп маршрут Анкара-Коня беше пуснат в употреба през 2011 г. През 2014 г. подобна линия свърза Анкара с Истанбул. 

Медиите припомнят, че през последните няколко години турските железници бяха сполетени от няколко трагични инцидента. През март 2014 г. влак удари микробус в провинция Марсин, при което загинаха 10 души. През януари 2008 г. девет души бяха убити, след като влак дерайлира в региона Кутахя, южно от Истанбул. Най-голямата трагедия в турските железници се случи през юли 2004 г., когато след дерайлирането на бърз влак в провинция Сакария загинаха 41 души, а други 80 бяха ранени. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!