Година след като бе избран за Почетен гражданин на Стара Загора, Христо Стоичков получи символите на званието-почетен знак, огърлица и парична премия.
 
Големият български футболист заяви, че дарява средствата-три хиляди лева,  директно по сметката на бебе Мая, която се нуждае от лечение в чужбина.
 
Стоичков благодари за честта и уважението и припомни, че неговия път тръгва именно от Стара Загора. „Това е град с големи традиции в спорта, оттук са тръгнали много големи спортисти, не случайно тук е и първият носител на Златната топка Петър Жеков, футболисти, които са играли за националния отбор.
 
Аз съм горд, че от днес съм един старозагорец в повече. Това ме задължава много”, сподели Камата, който обеща да подпомага и за в бъдеще за развитието на спорта в Стара Загора.

Смятам, че Христо Стоичков е заслужил своето признание у нас и в чужбина и съвсем заслужено днес получава и своето достойно място в сърцето на Стара Загора, посочи кметът Живко Тодоров преди да връчи символите на големия български футболист.

 
Стоичков обеща, че Пловдив и Харманли ще бъдат другите градове след Стара Загора, в които ще организира големи футболни срещи. Миналата година в истински шоу мач в Стара Загора Приятелите на Христо Стоичков и Дрийм тима на Барселона завършиха 3:2 пред изпълнените трибуни на стадиона под Аязмото. Зрителите станаха свидетели на истинското шоу, което направиха най-големите легенди на българския футбол и някои от най-добрите футболисти играли за Барселона. Голяма част от футболистите на Барселона, които спечелиха КЕШ през 1992 година взеха участие в срещата.
 
Най-успешният български футболист изрази надежда догодина да представи и в Стара Загора  биографията си „Историята”.

Христо Стоичков бе избран за Почетен гражданин на Стара Загора на 28 септември 2017 годинаПриносът на Камата за организираното от него грандиозно футболно шоу, в което един срещу друг на стадион "Берое" се изправиха легендите от САЩ 1994-та срещу Дрийм тийма на Барселона, бе основният мотив за номинацията.