Коледни изненади от "Спиди": Пращаш пълен кашон, пристига полупразен. Но може пратката и да изчезне (СНИМКИ)

На бележката е посочено, че кашонът е препакетиран, но без пояснение, че липсва част от съдържанието и че вече не тежи 20 кг


От куриерската компания се гаврят с клиентите си, а кол центърът им е изключен - направо те изхвърля



Вместо българско сирене и кашкавал  бургаска студентка в Германия ще сложи на коледната си трапеза немски продукти. Не защото й липсва родното производство, а заради гавра на куриерската компания "Спиди". Вместо пълен колет, Миглена получи полупразен кашон, след като на всичкото отгоре пратката закъсняла с близо две седмици.

За това алармира Флагман.бг майка й д-р Снежанка Дончева.

На 29 ноември т.г. д-р Дончева отишла до офис на Спиди в жк „Лазур“, намиращ се в района на Руската гимназия, за да изпрати кашон с хранителни продукти, дрехи и обувки на дъщеря си, която живее и учи във Франкфурт на Майн. Спазила изискванията на куриера като подредила всичко пред служителката, която обаче никак не се постарала в опаковането.

„Момичето явно е от новите - беше вяла, не го опакова добре, прокара отгоре и отдолу тиксо, но за мен кашонът остана нестабилен. Въпреки това тя каза, че било достатъчно и че бърза, защото имаше на опашката и други клиенти. Не възразих, все пак смятах, че поема отговорност. Каза, че пратката ще бъде получена до 4-5 работни дни, въпреки, че на сайта им  пише по-кратък срок – до 2-3 работни дни. Бях обърнала внимание, за да съобразя и трайността на продуктите“, разказва д-р Снежанка Дончева.


На бележката на немски език пише, че пратката е препакетирана

Срокът от 4-5 работни дни, обявен от служителката в офиса в Бургас отдавна изтекъл, а пратката така и не е пристигала. Бургазлийката направила опит да проследи на сайта на куриерската фирма къде е пратката, но ударила на камък – никаква информация, освен началната и крайната точка. И останалите й опити били неуспешни – нито с кол центъра успяла да се свърже, нито да се оплаче на имейл адрес. Никой не отговарял на обажданията й. Миналия петък, на 7 декември,  цели 8 дни след изпращането на колета, д-р Дончева отишла до офиса, за да разбере какво се случва. От служителката разбрала, че пратката все още не е излязла зад граница, а е в складова база в София. Имали проблем, не било ясно кога ще стигне до крайната точка, но все някога щяло да стане.

„Този понеделник, на 10-и декември, отново през сайта им, проследих пратката. Никаква промяна – отново ми показа, че е в София. Едва вчера около обед видях, че е в Австрия, а снощи – в Германия. Зарадвах се, че най-накрая коледните подаръци за дъщеря ми ще пристигнат. Днес, на 12 декември, в късния следобед, тя ми звънна и ми каза, че е получила пратката, но кашонът бил отворен, а голяма част от нещата вътре липсвали. Кашонът изобщо не тежал 20 кг, както потегли оттук, а много по-малко“, обясни Снежанка Дончева.

Това не е първият случай, в който Дончева става жертва на нелоялно отношение от страна на куриерската компания "Спиди". Д-р Дончева каза, че миналата година Миглена получила дори празен кашон, без нищо вътре. И не е единствената потърпевша.

„Миналата година го преглътнах - казах си - случва се. Но и след тази гавра, не мога да мълча. Готова съм да докажа твърденията си.  Купих най-хубавите хранителни продукти за дъщеря ми. Толкова време чакахме да ги доставят. А детето ми получи полупразен кашон!“, разказва през сълзи потърпевшата майка.

Не е ясно дали изпатилите клиенти ще получат обезщетение.

Флагман.бг също се опита да се свърже с куриерската компания о проблема на д-р Дончева, но опитите ни удариха на камък. 

Нещо повече: журналист от редакцията също е потърпевш от тази куриерска компания. Ето и нашият случай: На 6 декември т.г., в 8.33 часа, колегата получава следното известие на личния си телефон по вайбър: 




Очаква пратката до края на деня, на следващия ден също, но напразно. Звъни в следващите три поредни дни на посочения за връзка с куриер телефон, но централата директно го изхвърля с думите - "нямате пратка при наш куриер". Днес опитахме да проследим въпросната пратка чрез обявения в съобщението код на фирмения сайт, но се оказа, е такава не съществува - вижте какъв е резултатът:


В Бургас посочените телефони за връзка с офисите им на наша територия представляват автоматични клонове на неработеща централа и всеки опит да се свържеш с жив човек за информация, удря на камък.
Настояваме да получим смислен отговор по двата случая - с д-р Дончева и с нашия журналист. Призоваваме всички граждани, потърпевши от този куриер, да ни потърсят за съдействие - ще даваме гласност за некоректността и ще сезираме компетентните органи.


В категории: Животът