Лондон. Консерваторите депутати в Братанския парламент гласуват в момента (21.00 ч. бълг. време – бел. ред.) дали Тереза Мей да остане техен лидер, информира ВВС.

Британският премиер в последния момент отправи емоционален призив за подкрепа от парламентаристите на торите. Тя им обяви, че няма да води партията на следващите избори през 2022 година, но иска да я води, докато не приключи сделката за Брекзит. Това е съобщил редови консервативен депутат на британската медийна корпорация.
Тя бе принудена да приеме процедурата по гласуване на вот на доверие, след като 48 депутати от нейната партия настояха за нея.
Мнозинството от консервативните представители в Парламента публично са заявили, че ще подкрепят своя премиер, но все пак гласуването е тайно. Сред ръководството на партията са забелязани знаци на нервност преди началото на гласуването в стая 14 в Уестминстър – това е помещението на Консервативната парламентарна група.
Окончателните резултати се очакват да бъдат обявени сравнително бързо след приключване на гласуването в 20.00 ч местно време (22.00 часа бълг. – бел. ред.)

Превод и редакция: Ивелина Ватова