Най-скъпоплатената държавна чиновничка Карина Караиванова, шефка на Комисията по финансов надзор, се придвижва из София с кортеж от две служебни коли - като държавен глава, установиха папараците на ПИК.

Караиванова се придвижва с джип "Порше Кайен" и с "Хюндай". Те я взимат от офиса на КФН в идеалния център на София, до бул. "Дондуков", и я откарват до луксозното й имение в Горна баня.

Джипът "Порше Кайен" е сред най-луксозните всъдеходи в автоиндустрията. Странно е защо държавно ведомство е закупило подобен автомобил и дали подобен разход е оправдан - отвъд глезотията шефката да се фука с него.

Преди седмица Карина Караиванова бе посочена от правителството като новия представител на България в борда на Европейската банка за възстановяване и развитие. Това означава, че от март тя ще напусне поста си в КФН, където се разписваше срещу рекордна заплата от над 13 000 лв. Към това се добавят и бонуси на всеки три месеца в рамките на допълнителни няколко хиляди лева.

Папараците на ПИК вече документираха и друг свръхлуксозен автомобил от служебния парк на КФН - тузарска лимузина "Мерцедес". С него Караиванова води сина си на училище в Италианския лицей в Горна баня.

След серия от разкрития за баровските навици на държавната служителка Караиванова се закани да заведе дело среще ПИК за уронване на доброто й име. Тя пусна прессъобщение до медиите на бланката на Комисията за финансов надзор.

"Това е безпрецедентно - ползва държавни атрибути за свое частно съдебно действие", коментираха пред ПИК служители на КФН, пожелали анонимност по обясними причини.

Мандатът на Карина Караиванова в КФН ще остане в историята с фалита на един от най-едрите застрахователи - "Олимпик". Както и с напускането на заместничката й Ралица Агайн, която бе пожертвана след скандала, за да не изгори шефката й.

Скандалите в застрахователния сектор - подкнтролен на комисията на Караиванова, се множат ежедневно. Въпреки това сега тя се "спасява" с тлъсто назначение в европейската банка и оставя сектора в хаос.

 

 

 

 

 

 

Карина Караиванова се връща в офиса си в Комисията по финансов надзор след обедната почивка

 

 

 

Единият от автомобилите "Хюндай", с които се придвижва шефката на КФН 

 

 

 

Луксозното "Порше Кайен", паркирано пред офиса на Караиванова

 

 

 

Двете служебни коли се движат в ескорт за Карина чак до кв. "Горна баня"

 

 

 

 

 

 

Поршето стоварва луксозната чиновничка пред палата й в "Горна баня"

 

 

 

Къщата на Караиванова е същинска прогимназия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Караиванова вози и сина си на училище със служебен Мерцедес, както показа ПИК преди месеци