Млада Гвардия с.Розово е футболен отбор с над 50 години история. За първи път в историята на клуба има детски футболен отбор състезаващ се в Старозагорската регионална група . Там децата мерят сили със силни школи, като тези на Верея и Берое. Екипът на Glas.bg се свърза с треньора на отбора Мариян Василев, за да чуе от първо лице за амбициите на клуба.


- Здравей Марияне! Как се справя отборът в първенството?
- Здравейте! Първо искам да благодаря за интереса на вашата медия към нас. За нас е чест, че медия, която обръща толкова много внимание на детския и юношеския футбол, ни е забелязала. Лично аз съм прекалено голям максималист и винаги искам повече и повече, но ако трябва да съм обективен децата се представиха на много добро ниво. Всички демонстрираха голямо израстване и на полусезона зимуваме на 10-та позиция.


—В началото на сезона са ви сочили като пълни аутсайдери, какво се промени?
- Може би си прав. Странното е, че всеки, като чуе село и веднага слага етикет аутсайдер, а не е така. В игрови план, смея да твърдя, че сме по—добри от половината отбори в групата. Започнахме сезона с равенство 3 на 3 срещу отбора на Чирпан.


—Това е било първия ти официален мач като треньор? По—специален ли е за теб?
—Да безспорно.Този мач ще го помня винаги. Страхотен мач. Започнахме с ранен гол на голмайстора ни Радослав Велев, но допуснахме изравняване в много ключов момент в края на полувремето. Второто полувреме премина на един дъх.... Втори гол  на Ради Велев и отново поведохме в резултата. В края на полувремето Йоан Ботев направо подлуди всички със страхотен гол от центъра на терена. Истински снаряд ....Третото полувреме допуснахме спад в играта и мача завърши 3 на 3, но може би този мач беше като сигнална лампа, че не сме за подценяване.


—Нека поговорим малко за голмайстора на отбора ви? Истина ли е, че се е разписал срещу всеки един от противниците ви?
- Да точно така. Ради има много рязък старт и отлична скорост, отличен завършващ удар, безспорно един от най—добрите нападатели в групата.

- Други деца отличават ли се?
- Всички деца се трудят много, но няма как да не отбележа отличния синхрон, който демонстрират Милен Нанев и Ради. Милен е централен полузащитник с отлична техника за годините си. Бих отличил също и двете ни крила Йоан Бетев и Марио Караколев, които захранват с отлични пасове Ради. Огромни похвали заслужава и вратаря ни Божидар Ангелов. Страхотен рефлекс притежава...


—Отбора ви бележи доста, но и получавате доста голове, на какво се дължи?
- Вярно е! Може би това е компонента, над който трябва да наблегнем. Тактически стоим добре, но правим прекалено много индивидуални грешки... Надявам се за началото на втория полусезон да ги сведем до минимум.


—Къде тренирате и имате ли условия?
- Болна тема е това... Нямаме почти никакви условия ,но както се казва с трици маймуни храним. Тук е момента да кажа, че който има желание да помогне с каквото и да, може да се свърже с президента на клуба г-н Харалан Киров.


—Как гледат другите отбори на вас в момента?
- Като романтици. Излизаме и се надиграваме с всеки, без значение името на отбора. Най-радващото е, че след всеки двубой ни изпращат с аплодисменти дори неутралните фенове и родители на деца от други отбори.


- Последен въпрос, какви са ви целите и може ли да видим Млада Гвардия и по нагоре в класирането?
- Личната ми цел е да подготвя децата за формата футбол 9  по най-добрия начин. Искам да надградя над започнатото. В последните двубои ясно се вижда стила ни на игра. Резултатите нямат особено значение,но разбира се ако играем добре ще се изкачим и по нагоре в класирането.

- Кажи нещо за теб...

- Искам да използвам възможността да благодаря на моите родители за подкрепата, на родителите на децата, че са плътно зад нас и не на последно място на президента на Фк Славия г-н Венцеслав Стефанов, който изключително много ми помага за развитието ми в треньорската професия.

ОЩЕ за клуба ТУК>>>