***
София.
От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на ръководствата на работодателските организации в България.

***
София.
От 11.00 часа в НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата и 6-ия Софийски международен литературен фестивал.

***
София.
От 11.00 часа в Министерството на образованието и науката в залата на етаж 5 ще се проведе Заключителната пресконференция по проект „Студентски практики - Фаза 1“, изпълняван по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. В събитието ще участват заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, представители на студентите, на работодателите и на висшите училища, участвали в проекта.

***
София.
В Националния военноисторически музей ще се проведе международна двудневна конференция на тема „Когато (не) загърбваме конфликтите: ролята на музеите“.

***
София.
От 9.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Р., Димитър К., и Георги Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А., Цветомир Ц. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Абдула И., Мустафа Н., и Исмаил М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Ц., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Ал. и Любка Д., обвинени в съставяне на официален документ с невярно съдържание.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Лазгин Х., Ивайло Д., Али Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Фарес Ф., Светослав Е. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Софийския градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото срещу Максим М. (сключване на неизгодна сделка).

***
София.
От 10.30 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото Павел М., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 11.00 часа в Централния офис на Камарата на строителите в България (КСБ) ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени предстоящите действия на Камарата в подкрепа на строителния бранш, част от кампанията „Аз съм строител“.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Универсиада“ Министерството на труда и социалната политика ще връчи годишните си национални награди за социални иновации.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги К., Илко П., Теодор Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа Демократична България ще даде пресконференция, в която съпредседателите на обединението – Христо Иванов и Атанас Атанасов, заедно с членовете на Управленската алтернатива – Владислав Панев (съпредседател на ПП Зелените) и Мартин Димитров – ще призоват правителството да не подписва нищо по „Турски поток”, докато не докаже икономически ползи за България.

***
София.
От 11.30 часа Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов ще открият официално Зимната пързалка „Юнак“, намираща се на стадион „Юнак“ до Националния стадион „Васил Левски“.

***
София.
От 12.00 часа в зала „Роял“ на хотел Балкан Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще проведе заключителна за 2018 г. пресконференция по повод рождения ден на Сдружението и последното за годината заседание на УС на НСОРБ.

***
София.
От 12.00 часа пред Съдебната палата в София ще се проведе протест-присъствие, организиран от Гражданско движение „БОЕЦ“, в знак на солидарност и подкрепа за независимите български магистрати.

***
София.
От 12.00 часа в НДК, етаж 1, вход А4, ще се състои откриване на интерактивна инсталация с виртуална реалност на УНИЦЕФ в рамките на кампанията „Заедно срещу насилието в училище“.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен И., Явор А., Детелин И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Зала А на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ 9 в гр. София ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Обществената библиотеката – център за дигитално включване на възрастни“.

***
София.
От 14.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен Ал., Кристиян Р. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас С., Тодор С., Георги К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1 народният представител от „БСП за България“ Петър Витанов и общинският съветник Борис Цветков ще бъдат на разположение на софиянци.

***
София.
От 15.30 часа в „+това“ (ул. „Марин Дринов“ 30) в София ще се проведе пети модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета“.

***
София.
От 14.00 часа в залата на Представителството на Европейската комисия в България, ул. „Г.С. Раковски“ № 124, ще се проведе Дискусионен форум на тема: „Ускореното превъоръжаване на Българската армия – повече сигурност и доверие в НАТО и Общата европейска отбрана“.

***
София.
От 17.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН на ул. „15-ти ноември“ 1 носителят на Нобеловата награда по физика за 2017 г. професор Бари Бариш ще изнесе лекция на тема „Гравитационни вълни: от детекторите до регистрирането им“.

***
София.
От 17.00 часа Галерия „УниАрт“ на Нов български университет ще представи библиографско издание на Борис Христов и Милко Божков.

***
София.
От 17.30 часа в Унгарски културен институт ще се състои премиерата на новата книга на д-р Радка Пенчева „Забравени и незабравими“.

***
София.
От 18.30 часа кино „Люмиер Лидл“ ще бъде представен Концертен запис – Хайдн – оратория „Сътворението“.

***
София.
От 18.30 часа в ателие-книжарница „Къща за птици” (ул. „Проф. Асен Златаров“ 22) ще се проведе декемврийската среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“.

***
София.
От 18.30 часа в артгалерия НДК Националният дворец на културата ще представи изложбата „Съвременно българско изкуство”.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България“ Оркестър „Симфониета „София“ ще изнесе празничен концерт „Музикална Коледна магия“.

***
София.
От 19.00 часа в театър „Азарян“ ще бъде представен спектакълът „За теб“ с участието на Христо Мутавчиев и Станимир Гъмов.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт „Златните БГ хитове на всички времена“.

***
Асеновград.
В 17.30 часа в залата на Историческият музей в Асеновград ще представи изложба на самоуки майстори и занаятчии

***
Варна.
От 9.00 часа в Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ ще бъде открит Коледен базар на картички и играчки, изработени от учениците. От 10 часа в сградата на училището ще се състои тържественото отбелязване на 113-та годишнина от основаването му.

***
Варна.
От 13.00 часа в сградата на Съдебната палата на площад „Независимост“ №2 Окръжната прокуратура във Варна ще даде пресконференция. Поводът е приключило с обвинителен акт дело с обществен интерес. На пресконференцията ще присъстват и.ф. административен ръководител на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков и директорът на Митница Варна Светлан Савов.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” общинският съветник Бонка Банкова ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита фотоизложбата „Алтай и Тяншан, Хан Тенгри и Белуха, лято 2018“. – предстояща

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се проведе представяне на книгата на Драгомир Йорданов - "Границите на България 1870-1886 г. Историческо формиране и развитие”.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с певеца Йордан Марков.

***
Враца.
От 11.00 часа в сградата на Общностен център за деца и семейства – Враца ще се проведе пресконференция за отчет на напредъка по изпълнение на дейностите по проект “СТИМУЛ за ранно детско развитие”.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца на ул. „Петропавловска“ 43, ет. 3., ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Враца, с която се предвижда актуализация на размерите на местните данъци във връзка с приетите изменения и допълнения в Закона за местните данъци и такси, които влизат в сила от 01.01.2019 г.

***
Враца.
От 17.30 часа в Градска концертна зала ще се проведе Коледен концерт на детска школа по изкуствата при НЧ “Развитие-1869”.

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката “Красавицата и княза” по Ф.М.Достоевски.

***
Горна Оряховица. / с. Драганово.
От 16.00 часа в Клуб на пенсионера „Асен Разцветников“ ще започне „Филмова Коледа“ – прожекция на коледни филми.

***
Добрич.
От 10.00 часа в дискусионна зала „Изида“( етаж 2) ще се състои Междинна пресконференция, на която ще бъде отчетен напредъкът на дейностите по “Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе „С песен, там някъде далече, далече…“ - концерт на Хор на учителките по повод Световния ден на хоровото изкуство.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център – Добрич ще се проведе Коледен концерт на Вокално студио „Златно зрънце“ с ръководител Мария Димитрова.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич ще бъде представена витрина с библиотечни документи по повод 100 г. от рождението на Александър Солженицин, руски писател, лауреат на Нобелова награда за литература за 1970 г. (1918-2005).

***
Монтана.
От 18.00 часа в Общински младежки дом ще се състои Концерт по повод патронния празник на ОШИ „Добри Христов“.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Ивайло П. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на З. Н. на 10.01.2017 г. в землището на с. Войводиново, област Пловдив, на автомагистрала „Тракия“, км 132.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Димитър В.Той е обвинен в опит за умишлено убийство на П. Б. в с. Мало Крушево.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Зала 5 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Красимир В. Срещу него е повдигнато обвинени за това, че в качеството си на управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД открил обществена поръчка с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС, която завършила със сключването на договор, въз основа на който от „Меркурий комерсиал“ ООД доставили 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с цена на томографа – 898 000 лева без ДДС и от това последвали значителни щети за „КОЦ – Пловдив ЕООД“ в размер на сумата от 405 190,92 лева без ДДС.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе финална пресконференция по проект „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ-гр.Пловдив“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в град Пловдив Зелени Балкани канят всички медии по повод 30-годишния си юбилей.

***
Пловдив.
От 13.30 в Зала 1 на Апелативен съд ще се гледа жалбата на 34-годишния с инициали И.Я. Той обжалва 6-годишна присъда и глоба от 20 000 лева, постановена от Старозагорския окръжен съд. Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 3.02.2018 г. в Стара Загора без надлежно разрешение е държал 35 грама амфетамини с цел разпространени.

***
Пловдив.
Oт 19.00 часа в зала "Пловдив" на "Гранд хотел Пловдив"ще се проведе официална церемония по награждаване на "Най-добрите спортисти на град Пловдив" за 2018г.

***
Сандански. / Петрич.
В 09.00 часа министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде в Земеделската професионална гимназия „К.А.Тимирязев“ в Сандански, а в 10.45 часа в СУ „Н. Вапцаров“ в Петрич.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА-Сливен ще се проведе Представяне на сливенската структура на Европейска народна партия България от председателя на партията Пламен Александров.

***
Смолян.
От 10.30 часа в залата на Областен информационен център - Смолян, бул. „България” №12, ще се проведе медийна среща, в рамките на която ще бъдат представени предстоящите през 2019 г. възможности за финансиране със средства от Европейския съюз.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложба с творби на казанлъшки фотографи.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Художествена галерия-Стара Загора ще бъде открита изложбата „Васил Тодоров /1893-1977/”, посветена на 125-ата годишнина от рождението на художника.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Радио Стара Загора Библиотека „Родина“ и Радио Стара Загора ще представят поетичното творчество на Людмила Коева - „Мелодията на душата“.

***
Ценово.
От 10.30 часа в заседателната зала на Общински съвет – Ценово ще се състои начална пресконференция по проект „Трансгранично партньорство между Ценово – Хотареле – Гряка срещу природни рискове“.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Младежкия дом ученици от 8 до 10 клас от ППМГ „Нанчо Попович“, СУ „Йоан Екзарх Български“ и СУ „Сава Доброплодни“ ще покажат знанията си в състезание, посветено на делото и личността на Добри Войников като драматург, музикант и народен будител.