ФК „Черноморец 1919” поиска базата в ж.к.”Славейков” безвъзмездно

Костадин Марков настоява, ако ще се прави реверанс към Нефтохимик, то да се погледне с добро око и към Черноморец и отстъпи базата в ж.к."Славейков"


Акулите искат спортния комплекс по същия параграф, по който и Нефтохимик


ФК „Черноморец 1919” поиска от Община Бургас да прехвърли на футболния клуб за безвъзмездно ползване спортния комплекс в ж.к.”Славейков”.

Писмото, с което се отправя искането, е идентично с това на колегите им от ПФК „Нефтохимик 1962” АД, които преди месец пожелаха да ползват без пари или срещу символичен наем базата в ж.к.”Изгрев”.

Председателят на УС на ФК „Черноморец 1919” Костадин Марков изтъква, че в школата тренират 250 деца, те ползват комплекса в ж.к.”Славейков”, но това сериозно натоварвало бюджета им. За разлика от градския си съперник клубът не дължал нито стотинка просрочени задължения и бил изключително коректен.

Прави впечатление, че структурата на искането копира това на ПФК „Нефтохимик 1962” АД, сякаш ги е писал един човек или съвсем съзнателно е търсено подобно съвпадение.

Хора, които познават добре Костадин Марков са категорични, че това не е никак случайно: По този начин той иска да покаже, че не може да се прилага двоен аршин – ако Общината ще отстъпва комплекса в ж.к.”Изгрев” би следвало да направи същия реверанс и към другия футболен клуб, се чете между редовете на писмото.

На постоянните комисии през ноември стана ясно, че трудно ще мине искането на Нефтохимик, дори невъзможно, защото трябва да се направи промяна на статута на комплекса – от публична общинска в публична частна собственост, а затова ще са необходими минимум 2/3 от гласовете на общинските съветници.

Искането на Костадин Марков изглежда окончателно затваря тази страница, защото ако се изпълни молбата на Нафтата, то трябва да се отговори и на Черноморец, а това създава опасен прецедент и много други клубове да поискат от общината да им прехвърли базите си.

В категории: На терена , Спорт