Благоевград. Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Навсякъде пътните настилки са почистени и обработени със смеси срещу заледяване. Няма въведени ограничения за движението на леки и товарни автомобили. Проходът Предел е отворен за движение. Трафикът по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев е интензивен.
През деня са регистрирани няколко катастрофи на различни места в региона, които са без пострадали, но с нанесени материални щети. Най-сериозен бе инцидента при полигона край Благоевград, в следствие на който се образуваха километрични колони от леки и товарни автомобили. Повишена е опасността от падащи камъни в Кресненското дефиле и по второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев.
В град Благоевград пътните настилки също са мокри и хлъзгави, обработени и почистени от превалелият сняг. Няма регистрирани тежки пътни инциденти. Трафикът по основните улици и булеварди е натоварен. Градския транспорт се движи по разписание.
Ливия НИНОВА