Наметалото не е само аксесоар от приказките, а почетна принадлежност на зимния гардероб. То придава шармантност и блясък на общата ни визия. Освен това е по-леко от натруфените палта, с които е доста неудобно да се шофира.

С козина

Ако искате едновременно да ви е топло и да сте в крак с модата, то тогава изберете наметало с козина около врата и големи позлатени копчета. По-тренди от това - мода му кажи!

До земята

Неслучайно принцесите във фентъзи разказите не се разделят с наметалото си до земята. Придава царственост и важност на осанката, пък и спира ветрове и други неканени, носещи студ гости.

Късо райе

Тези от вас, които гледат сериала „Скандал“, са наясно, че главната героиня е олицетворение на модна икона. И като такава доста й прилягат късите раирани наметала, съчетани с дълги кожени ръкави в цвят, прилягащ на дрехата. Добавете към тях черен панталон с вталена кройка и елегантна прическа и фешън зимата ви е в кърпа вързана.

От лека материя

Не е задължително връхната дреха да е тежка и тромава, за да топли. Изберете наметало от лека материя – ще ви държи достатъчно уютно, без да прегрявате.

С прорези

Този модел наметало е доста удобен заради страничните прорези за ръцете. Допълнете го с обемен шал, който хем ще го допълва, хем ще гали грациозната ви шия. Чантата нека е от сой.

За офиса

Какво по-класно облекло от делова рокля без колан, тъмни чорапи, карирано наметало, придружено от ярки кожени ръкави и обувки на ток в същия цвят. Няма да сбъркате, ако подплатите ефекта на ярката багра с допълнителен аксесоар в същия нюанс.

Оптическа илюзия

Наметало с подобен десен ще придаде на торса и на цялата осанка няколко сантиметра повече. За още по-грандиозен ефект съчетайте с ръкавици със същата окраска. Панталон с класическа кройка и островърхи обувки на ток са останалите задължителни елементи в аутфита.

Ретро визия

Не ви трябва машина на времето, ако поканите сред дрехите си наметало в бледорозово с ретро визията на 50-те. Представете си колко елегантни ще изглеждате с него и с разкроена рокля до коляното ала Мерилин Монро.

С „гърбица“

Това шармантно наметало със страничен обем е приказна компания за дънки и високи токчета в леопардов принт. Задължителни остават тъмните слънчеви очила и голямата кожена чанта.

С качулка

Покрай Коледа зимата може и да обича червеното, но по й приляга бялото. Ако искате да усетите поне малко духа от историята за момиченцето с красната шапчица и баба й, заложете на разкроено наметало с качулка. Чантата може да е от няколко цвята, а краката си обуйте в шармантни лачени обувки.

Копчета и капаци

Ако харесвате дизайнерските хрумки, вдъхновени от военните униформи, то наметало ала мундир е вашата дреха. Късо наметало със златни копчета и капаци в цвят милитъри, придружено от плетена рокля, е ансамбъл, с който ще пожънете комплименти.

С ярък цвят

Забравете за сивото и черното. Изберете цвета на слънцето. Плетено наметало в колорита на охрата ще ви дари с дързост и красота. Кубинките са чудни приятели на тази дреха, както и дънките тип бойфренд. О, и колкото по-големи бижута, толкова по-категорично модерни сте.

Снимки: http://allwomenstalk.com/