Светослав Каменов е напуснал страната след убийството на рейджърката Десислава от Карлово. Това стана ясно по време на заседанието, на което прокуратурата поиска постоянен арест за бившия военен, предаде репортер на Glas.bg.  Той е напуснал предели на страната за кратък период, но се е върнал и съдействал на органите на реда, след като е бил заловен. 

На 29.11.18 Каменов и жертвата са пътували до едноетажната постройка в Сопот с Форд Транзит, заедно с още един мъж. Светослав бил обещал на жената да й помогне за изпитите във Националния военен университет "Васил Левски". След спор обаче той посегнал да я удари й счупил врата -  заличил следите като скрил трупа на Десислава под дивана. След убийството - на следващия ден Светослав пътува до София до дома на Вера Костова, негова позната. На същия ден той прекосява границата с Гърция пеша. На 7.12 се завърнал в България и се свързал с бившата му жена - Надя Каменова в село Зверино. Впоследствие се е предал. Направил е пълни самопризнания пред пловдивски криминалист, като е заявил, че е извършил убийството, но официално няма такива. Той е посочил на полицаите къде е укривал тялото - диван, на който е завъртял две видии на седалката, за да не се повдига и да се отваря.

В съда отново бе припомнено, че Каменов е бил съден. 

Адвокат Почева, която е защитник на обвиняемия, заяви че всички разпитани не са очевидци и само са въпроизвели това каквото е споделил той.

В край сметка на Каменов бе наложена най-тежката мярка - задържане под стража. Тя може да бъде обжалвана.