Хасково. Всички детски градини в община Хасково ще получат живи коледни дръвчета от разсадника на Общинско предприятие „Екопрогрес“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Служители на общинското предприятие ще доставят дръвчетата и ще ги посадят в дворовете на градините. Освен това кметът Добри Беливанов изпраща и украса за всяка елхичка.
Елхите са израз на благодарността на кмета за това, че децата предоставиха изработени от тях картички, които градоначалникът разпраща с поздрав за празниците на свои колеги, министри, депутати, ръководители на държавни и общински структури, медии и др.
От Община Хасково също припомнят, че в 24.00 часа тази нощ изтича срока за изпращане на видео или снимки за участие в конкурса „Коледно Хасково“. В него могат да участват хора от обществени сгради, блокове, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти образователни заведения. Снимките са изпращат на e-mail [email protected], задължително е да бъде упоменат телефон за връзка и точен адрес. Всички получени снимки и видеа ще бъдат качени в страницата на Община Хасково. Всеки потребител на социалната мрежа ще може да гласува за най-добре украсената сграда или помещение от 11 до 17 декември. На 18 декември ще бъдат обявени победителите.