Президентът на Сърбия и председателят на Сръбската прогресивна партия (СПП) Александър Вучич заяви, че няма да изпълни нито едно от исканията на опозицията, няма значение колко дълго ще траят протестите им. Това съобщава македонската онлайн медия „Плюс Инфо“, като се позовава на МИА, пише "Фокус". „Разхождайте се колкото искате, аз няма да ви вашите искания. Може и пет милиона да се съберете, .... аз няма да работя под натиск и с това се отличавам от всички други“. Това Вучич е заявил на митинга в Белград на жените, членуващи в управляваща СПП, като се обърнал към протестиращата опозиция. На този митинг е присъствала и Анна Брнабич, премиер на Сърбия. 

Той с изненада констатирал, че не е видял много млади хора на протеста, но е имало много представители на средните и висшите съсловия и изразил готовност да разбере защо те недоволстват. 

Запитан от репортери дали има представа какво може Прищина да предприеме срещу Белград освен повишаване на митата, сръбският държавен глава заяви, че има три неща, които Косово може да се опита да вземе, но едва ли ще стане по-лошо за Сърбия. За косовския премиер Рамуш Харадинай смята, че е човек, който гледа на нещата само в краткосрочен план, точно, както и някои от политическите опоненти в самата Сърбия. По негово мнение Косово създава грижи и тревоги, защото „лудостта“ на Прищина е станала вече безгранична, а никой от международната общност не се опитва да й попречи и да я спре.