София. Поредица от инциденти на пътя белязаха неделния ден - за по-малко от 24 часа при катастрофи в страната загинаха четирима души. Най-тежкият инцидент стана на територията на област Стара Загора, където при катастрофа загинаха трима младежи, а други двама са настанени в болницата в Стара Загора с опасност за живота. Катастрофата е станала на пътя между Ветрен и Николаево в нощта на 8 срещу 9 декември. Един човек пострада при друга катастрофа в областта, станала на пътя Чирпан - Черна гора при разклона за село Партизан. В моторното превозно средство са пътували двама души, като при инцидента е пострадал пътникът в автомобила. Заради катастрофата временно бе ограничено движението по път III-664 Чирпан - Черна гора, а трафикът пренасочен по обходен маршрут: Черна гора - село Оризово - Плодовитово.
Една жена загина, а други 7 души пострадаха при тежка катастрофа на Подбалканския път до село Саранци, в посока Елин Пелин. Сигналът за тежкия пътен инцидент е получен малко преди 16.00 часа. По първоначална информация при челен сблъсък между два леки автомобила една жена е загинала на място, а 7 души са пострадали, от които 2 деца. Веднага към мястото са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и четири екипа на Спешна помощ. Пострадалите са откарани в Окръжна болница и УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. Пътят временно бе ограничен за движение, а движението – пренасочено по обходен маршрут.
Мъж и жена на по 62 години пострадаха при катастрофа между автобус и лек автомобил в Пловдив на пътя за село Войводиново. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на ул. „Брезовско шосе“, преди моста за Войводиново, е получен към 10.30 часа. По първоначални данни, лек автомобил „Опел“ е навлязъл в насрещното платно и се ударил в автобус, пътуващ по линия №15 от градския транспорт. Пострадали са водачът и пътничка в колата. Те са настанени в болница са за прегледи. При извършена проверка не е установена употреба на алкохол от страна на водачите на двете превозни средства.
При челна катастрофа между два автомобила в града пострада още един човек. Два леки автомобила се удариха по железния жп мост в района на Гребната база. По първоначална информация единият от водачите е изгубил управление над колата и се е блъснал в насрещно идващия автомобил.
На територията на столицата през изминалото денонощие има две произшествия с ранени. При първото лек автомобил удря странично друг при престрояване от крайно дясна в крайна лява лента. Шофьорът, предприел маневрата е с два счупени крака. Причина за втория инцидент е неспазена дистанция между два автомобила, при него има един леко пострадал.