Берое 2008 също приключи участието си в първенствата за есенния полусезон. Малките таланти на Академията през този сезон участват в две първенства: на Футбол 7 и на Футбол 9.
От лятото тимът е воден от наставника Павел Димов. „Работя с тези деца от 6 месеца и за малкото време, те ме приеха много добре, както и аз тях. Успяхме да изградим колектив, има настроение и децата се забавляват. Мое мнение е че свършихме доста работа и те вече започват да разбират, какво искам от тях и най-важното е, че започват да го правят на терена и всеки дава най-доброто за отбора“, заяви наставникът на Берое 2008 дни след последния мач на тима за есенния полусезон.
В първенството на Футбол 7 „зелено-белите“ заеха първо място, в първенството на Футбол 9 тимът е втори в класирането. „В двата формата представянето ни е добро. За мен лично Футбол 9 е по-важен за тях, тъй като това е последната крачка преди футбол 11, а и играем със една година по-големи от нас деца и се получават много здрави и полезни мачове за отбора“, допълни Павел Димов. 
През есента част от децата от Берое 2008 получиха възможност да играят и в първенството на подготвителната група деца като попадаха в състава на Берое 2007. „С треньора на Берое 2007 Атанас Димитров сме доволни от тяхното представяне там. То е от голяма полза за тях, вече започват да усещат какво е футбол 11. За тях това е една мотивация да бъдат при големите и трябва да се трудят да може да се качат при тях“, заяви Павел Димов
През есента освен в двете първенства в региона Берое 2008 се включи и в няколко приятелски турнира. „Участвахме в три турнира, в които примерихме сили със доста силни отбори от България и международни отбори. Колкото повече има такива мачове, толкова по-добре за тях за тяхното развитие, затова постоянно търся силни турнири или контроли. Децата и на трите турнира се представиха много добре, показаха едно израстване“, доволен е наставникът.
Сега на тима предстои почивка, а след това?“Продължаваме по план, искам всеки един от тях да продължи дава най-доброто от себе си и да идват със същото желание да се развиват“, заяви Павел Димов.