Продължаваме с обзора за отборите от Академията, които вече приключиха своето участие в първенствата. Днес е ред на Берое 2005. 
През лятото отборът бе поет от Дончо Атанасов. Под негово ръководство тимът спечели приятелския турнир "Пирин Къп" в своята възрастова група като в Банско записа 4 победи в изиграните 4 мача. "Този турнир ни даде добър старт в отношенията нов треньор и играчи. Беше точния момент да се случи този турнир, за да прекараме повече време заедно", сподели треньорът на Берое 2005 Дончо Атанасов. 
За разлика от миналата година когато тимът участва в подготвителната група деца в област Стара Загора, през този сезон "зелено-белите" се включиха в Зоналната група деца, където има тимове от Пловдив и Бургас. Повечето отбори обаче са съставени от играчи, родени през 2004 г. "Да, в зона Пловдив са една година по-големи и по-добри отбори .Досега се играеше в област Стара Загора и имаше победи с двуцифрен резултат, но от такива мачове никой не печели. Доволен съм, че се осъществи тази идея .Като за първи сезон в непозната обстановка момчетата се представиха на ниво", е оценката на младия наставник. 
През есенния полусезон в шампионата старозагорци изиграха 11 мача, в които записаха 4 победи, 2 равенства и 5 поражения. "Имаше мачове, в който отбора игра страхотно и въпреки това губеше.Точно в такива моменти обаче се изграждат като характери и футболисти. Така че дори лошия резултат е от полза в точния момент", убеден е наставникът Дончо Атанасов. 
Тимът се включи и в турнира за Купата на страната където изигра пет мача, записа 3 победи и 2 поражения и отпадна на четвъртфиналите. "Всички мачове са полезни за развитието на децата било то приятелски или официални .Жалко, че не можахме да продължим в турнира", допълни Дончо Атанасов. 
Берое 2005 е един от четирите отбора от Академията, които през тази зима търсят своите нови попълнения. Кастингът ще се проведе в края на следващата седмица - на 09.12 от 11.00 часа. "Надявам се да видим талантливи деца, който искат да се развиват в школата на Берое", заяви наставникът. 
Тимът ще продължи със заниманията до средата на декември, след което ще почива около месец. Тренировките ще бъдат подновени в средата на януари като предстои да стане ясна и точната дата. Участие в турнири по време на подготовката за сега не е предвидено, ще бъдат търсени обаче съперници за контролни срещи.