Ботев загуби с 0:2 от Национал в мач от 14-ия  на Елитната юношеска група до 15 години. Двубоят е се проведе на естествен терен 1 на базата в „Коматево“.

Още в началните минути "канарчетата" вкараха топката в мрежата на съперника, но попадението бе отменено заради засада. В 5' обаче голът за софиянци бе редовен. Емре Дрянов пресече пас в центъра, напредна и с удар от 20 метра прониза стража на "жълто-черните" - 0:1. Две минути по-късно столичани имаха нова възможност след засичане на цетриране от корнер, но топката мина покрай страничния стълб. До края на частта двата тима рядко съдаваах опасности. Гостите бяха по-активни с няколко удар от дистанция пробваха рефлексите на Кристиан Кръстев, но в тези случаи стражът се справяше.

След паузата Ботев започна по-силно и натисна съперника. При контраатака в 43' обаче Национал удвои преднината си. След пробив и центриране отляво топката стигна до Емре Дрянов, който шутира по гредата за 0:2. В следващите минути "канарчетата" изпуснаха две отлични възможности за гол чрез Никола Гелин. Първо нападателят получи на пеналта, нахлу отляво и стреля, ударът му обаче бе спасен. След това десетката пък бе изведен със страхотен пас на Дани Гичев сам срещу стража на софиянци, прехвърли го технично, но коженото кълбо кацна на напречната греда. В средата на частта Национал отново пое инициативата и стигна до няколко удара и опасни ситуации. Пет минути преди края Никола Илиев можеше да намали разликата, техничарят обаче стреля в аут от добра позиция на пеналта. В 68' се стигна до доста дискусионна ситуация. Нападателят на Национал Дрянов бе повален в наказателното поле, опитвайки се да премине между двама в "жълто-черно", съдията обаче не отсъди дузпа.


КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА и РЕЗУЛТАТИ от Елитната до 15г. можете да следите на glastv.glas.bg