Жестока катастрофа потресе гръцкия град Кипарис в Месиния, Пелопонес. Три 15-годишни момчета загубиха живота си в ужасяваща катастрофа, когато едно от тях тайно взело ключовете от колата на баща си.

Трите момчета избягали от училище и с колата се понесли по магистралата Пиргос-Метонис, съобщава greekcitytimes.com.

Тийнейджърите били добре познати в града, тъй като играели в местния футболен отбор в Kyparissia Athletic Club, а преподавателите им ги описват като добри ученици.

15-годишният Енрико Бузани, роден в Албания, тайно взел колата на баща си и заедно с приятелите си започнал да шофира към Кипариса. Заради липсата на опит и несъобразената скорост той изпуснал управлението на автомобила. Около 10 часа колата се сблъскала с минаващ ван, шофиран от 48-годишен румънски гражданин, който след инцидента бил откаран в болница.

Двамата приятели на Енрико, 15-годишният Никос Трилонас и 15-годишното българче Христос Мертаи загинали на място. Младият шофьор също изгубил живота си. 

Катастрофата била толкова силна, че не е имало  никаква надежда за оцеляването на момчетата.

Според полицията, пристигнала на мястото на жестокия инцидент, неопитният шофьор е карал с много висока скорост по път с много "рискови" точки. Целият район на Кипариса е в траур, тъй като трите деца са били известни и обичани в града, а техните семейства са живели в района в продължение на няколко години.