Телеангиектазия е състояние, което разговорно наричаме „паякообразни вени”, защото външният им вид наподобява паяжина. Всъщност това е група от разширени кръвоносни съдове, които са разположени близо до повърхността на кожата и имат червеникав или син оттенък. За разлика от разширените вени, те не са релефни и рядко са придружени от симптоми като болка, крампи или тежест. Обикновено проблема при паякообразните вени е по-скоро козметичен и повечето хора търсят начин за премахване и ограничаване на разпространението им. Ето защо ви предлагаме 5 домашни средства, с които ще може да възстановите кожата си.

1. Ябълков оцет

Направете компрес с ябълков оцет, като поставите напоена кърпа върху засегнатата зона. Оцетът подобрява кръвната циркулация в областта и помага да се справите с проблемните вени. Добре е да прилагате по 2-3 пъти на ден.

2. Екстракт от гроздови семки

Маслата с гроздови семки имат благоприятно влияние върху кожата, защото съдържат биофлавоноиди. Екстрактът може да се приема и като хранителна добавка.

3. Рициново масло 

Направете компрес с рициново масло върху проблемния участък и оставете за 20-30 минути. Маслото има противовъзпалителни свойства, подобрява циркулацията и помага за заличаване на видимите капиляри. Прилагайте по няколко пъти на ден.

4. Масло от чаено дърво

Използвайте маслото за нежен масаж на кожата, а освен това може да добавите малко алое вера гел или кокосово масло. Процедурата се прави всекидневно и облекчава възпалението и дискомфорта в зоната.

5. Студени и топли компреси

За разширени кръвоносни съдове на краката е добре да ги повдигнете и да наложите топъл компрес. Това помага за стимулиране на кръвотока, справяне със съсиреци и облекчаване на напрежението.