Скандални слухове са на път да разтърсят европейския клубен футбол. Става дума за това, че вчера се появиха информации, обвиняващи немския колос Байерн (Мюнхен) в заплахи към УЕФА относно сформирането на нов конкурентен турнир на Шампионската лига - т.нар. Суперлига. Днес обаче президентът на холандската футболна федерация Михаел ван Прааг разкри, че европейската централа е била наясно от самото начало, че най-големите европейски клубове искат да сформират новия турнир. Според него обаче идеята не е дошла от Байерн (Мюнхен), а инициаторът е европейският клубен първенец в последните три

"Имаше заплаха до УЕФА, но тя не дойде от Байерн, а от Реал (Мадрид). Това беше сериозна заплаха, те употребиха думи, които не бих желал да повторя", сподели Ван Прааг пред немския "Кикер".

Холандецът също така защити изпълнителния директор на "баварците" Карл-Хайнц Румениге, който оглавява и Европейската асоциация на футболните клубове: "Кълна се, че Румениге направи всичко по силите си, за да нормализира ситуацията. Той опита да доведе клубовете и УЕФА на масата за преговори, за да запази единността на футболното семейство. Той никого не е предавал", каза Прааг относно твърденията на сайта, които вади кирливите ризи на футболисти и отбори - Football Leaks, че бившият немски национал използва позициите си, забивайки нож в гърба на УЕФА.