Напрежението в "Обединени патриоти" не е добро нито за тях, нито за гражданите. Аз не мога да си представя, че хора на сериозна възраст и с политически опит не са надраснали тийнейджърските надигравки и си правят шега с държавата. Това са хора, които са поемали ангажименти пред техните избиратели. Това заяви пред Би Ти Ви депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Премиерът говори за конструкцията на властта, но при положение че оставката на Валери Симеонов се случи под натиск", зобави Атанасова.

"Протестите са коректив на управляващите, трябва да има гражданско общество. За някои цената на горивата е висока, но дали това е насочено към правителството. Държавата и правителството не могат да влияят на цените на горивата. Те се определят от международните пазари и фактори. Трябва да си припомним и законопроектът за мажоритарно гласуване след референдума, който беше отхвърлен. Ние, от ГЕРБ, бяхме единствените, които го подкрепиха. Тогава президентът Радев каза, че България не е готова за 100% мажоритарен вот", коментира още бившата здравна министърка.

"Безпрецедентно е това, което се случи на фона на държавния бюджет - 150 милиона повече за хората с увреждания. Исканията на протестите са доста разнопосочни, може би трябва да се отговори на всички тях под формата на диалог. Ще гласуваме Закона за бюджета, ние доказахме, че сме достатъчно диалогични", допълни още тя.

"От БСП подкрепят протестите, но в някои медии видях информация, че съпругът на Корнелия Нинова отговаря за ценовата политика на "Лукойл". Не знам дали е вярна тази информация. Може би е по-логично въпросите за цените на горивата да ги зададете на на БСП", каза още Атанасова.

"Всяка оставка е личен акт, не мога да възприема казаното от Валери Симеонов. Всеки политик трябва да носи отговорността на казаното. Струва ми се, че понякога се преекспонира общественото недоволство към думите на един, а към думите на друг не чак толкова. Думите, че българските сме дебили не са ли обида? Те бяха казани от депутат и почти никой не им обърна внимание. Не мога да коментирам какво ще стане след оставката на Валери Симеонов - дали ще се върне в парламента, дали НФСБ ще предложат нов вицепремиер. Това е решение на тяхната коалиция. След това трябва да има коалиционен съвет ГЕРБ - ОП и да се обсъди всичко", обясни Десислава Атанасова.