Едва ли вече има човек, който да не е чувал за явлението ретрограден Меркурий и за неговото влияние.

В този материал ще обърнем внимание на това как той влияе върху отношенията ви изобщо, а не само любовните ви връзки.

Ретроградният Меркурий обикновено се случва няколко пъти в годината и продължава няколко седмици. Това е, когато привидно планетата се движи назад в своята орбита. Това в действителност не е така, просто изглежда по този начин. Въпреки че няма научни доказателства, че това влияе на света, астрологическите среди вярват, че това е така.

 

Настоящият ретрограден период започна на 17 ноември и приключва на 7 декември.

1. Не мислите трезво

Имате хаотични мисли и изпитвате невъзможност да вземете достатъчно разумни решения. Твърде вероятно е да интерпретирате неправилно нещата около вас. Бъдете внимателни в любовта. Може да си мислите, че с човека отсреща нещата биха могли да се задълбочат, а за него всъщност да сте били еднократна свалка.

2. Усещате нещата необичайно странни

Не може да се отървете от усещането, че във въздуха има гигантски слой неловкост. Нещата са неудобни между вас и партньора ви. Вероятно си блъскате главата с тревожни мисли и преразглеждате всичко в живота си. Не се притеснявайте. Просто знайте, че нещата са малко странни по време на ретроградния Меркурий.

3. Той може да разтърси всички ваши връзки

Това не засяга само човека, с когото сте обвързани. Това може да повлияе и на бившия ви партньор, който изведнъж ще се появи в живота ви с куп неща за споделяне. Никаква връзка не е застрахована от лудостта на ретроградния Меркурий.

4. Може да сте усещате спрели в пространството

Може да ви се струва, че се движите в желе. В резултат на това няма да ви се иска да посещавате много социални събития, нито пък ще бъдете във върховната си форма, когато става въпрос за запознанства. Ако се опитате да накарате себе си да направите това, което не искате, ще се почувствате неудобно и неловко. Най-добре си останете вкъщи през този период.

5. Нещата може да са забавят

Ретроградният Меркурий кара всичко и всеки да закъснява. Не се ядосвайте, ако някой ви остави да чакате повече от половин час сами в ресторанта. Просто знайте, че има огромен облак със закъснения, който е надвиснал над вас и всички, които познавате. Не го приемайте лично.

6. „Връзките“ са по-скоро свалки

Дори и да ви се струва, че човекът, с когото сте на среща, може да е следващият ви любим, помислете пак. Твърде вероятно това да е мимолетна свалка и нищо повече.

7. Не трябва да вземате важни решения

С цялото мърморене и разминаване в комуникацията, случващи се по това време, е по-добре да не се опитвате да вземате големи решения. Дори да го направите, те вероятно ще се променят, след като приключи ретроградният Меркурий. Опитайте се да не правите никакви сериозни споразумения, защото може да бъдете сметнати за нечестни или несериозни, когато неизбежно промените мнението си по-късно.

8. Вашите съобщения може да бъдат тотално неразбрани

Комуникацията е тотално объркана по време на ретроградния Меркурий. Хората са да правят прибързани предположения, което невинаги води до нещо положително. Може да прочетете иначе мило и любовно съобщение като заплаха за вас.

9. Покупката на подаръци може да е лоша идея

Определено не купувайте нещо скъпо, но дори и малките подаръци не са най-добрата идея. Или желаната от вас стока ще е изчерпана или по-късно ще съжалявате за нея. Ако искате на всяка цена да купите дадено нещо, направете го преди ретроградния Меркурий.

10. Може да сте разсеяни

Вероятно ще оставите телефона си вкъщи или ще забравите ютията включена. Забравянето е неизбежна част по време на периода. Дори е обичайно хората да губят подаръци, така че ако имате дар за някого, бъдете сигурни, че ще стигне до получателя си.

11. Може да сте колебливи в любовните дела

Разделите често се случват по време на ретрограден Меркурий, когато всички са чалнати. След това инициаторите за разлъката се чувстват ужасно и променят мнението си. Напълно е възможно да ви сполети това, ако имате връзка. Така или иначе, има тон на колебание и дори най-стабилните отношения не са застраховани.