Община Пловдив подготвя заповед за достъп до частния имот на площад „Централен“, за да ремонтира подлеза на ул. „Гладстон“. По закон за важни инфраструктурни дейности като ремонта на съоръжението имаме право да влезем в имота. След дейностите той се превежда в състоянието, което е бил, обясни кметът Иван Тотев.

В края на миналата седмица 1 от 40-те наследници отново е поискал цена от 1 млн.лв. за имота с площ от 284 квадратни метра до Пощата. Община Пловдив е склонна да плати цената, определена от лицензиран оценител, която е по- ниска от поисканата, заяви Тотев. 

Затова ще се наложи още един кръг преговори с наследниците, обясни градоначалникът. Той бе категоричен, че общината няма да разреши каквото и да е строителство върху частния имот.

Кметът уточни, че преговорите няма да забавят ремонта на целия площад. „Най-рано през март догодина ще се полагат новите плочки, така че до тогава трябва да сме стигнали до споразумение с наследниците“, заяви Тотев.

Паралелно текат и дела между реститутите и общината за отчуждаване или други варианти за придобиване на собствеността върху частния терен.