Зрелищно пловдивско дерби се проведе този уикенд на стадиона в село Труд. Двубоят бе между женските тимове на ЖФК Пълдин и ФК Енко, завършил 1:1. Срещата освен двуостър футбол предложи и кървави сблъсъци.

Първи неприятен момент в мача дойде, след като Николета Бойчева стреля от воле, а топката попадна лицето на Криси Чакърова. Състезателката на Пълдин бе с разбита устна и комоцио след удара. 

Малко след подновяването на играта през втората част Алекс Янева се сблъска със съперничка, и двете се озоваха на земята. Впоследствие Янева получи удар с крак в лицето и потърпевшата бе отведена в спешното с комоцио и няколко шева. Това наложи втора принудителна смяна в състава за домакинките.

15 минути преди края Енко нацели напречната греда чрез изстрел на Бойчева. В 86' гостенките получиха правото да изпълнят наказателен удар и той бе реализиран. 

В даденото от съдията Радослав Гидженов продължение обаче ЖФК Пълдин изравни. Мария Стойчева изведе Михаела Арабаджиева сама срещу вратарката и нападателката прати топката в мрежата за крайното 1:1.

Така соченият за фаворит тим на ФК Енко не успя да надделее над тима на Ангел Славов.

Отборът на ЖФК Пълдин игра дербито за своята съотборничка Силвия Кефалова, която в петък катастрофира на път за тренировка и в момента е в болница. 

Екипът на Glas.bg пожелава бързо възстановяване на Силвия и пострадалите й близки, както и на състезателки с тежки наранявания в дербито.