Отборът на “Марица” разгроми гостуващия “Родопа” (Смолян) с 5:1 в мач от 10 кръг на първенството в МЕЖДУОБЛАСТНА ГРУПА ДЕЦА-А (2004/2005). Тимът на “Родопа” бе лидер в класирането преди този кръг, но след загубата отстъпи първата позиция на “Ботев”. Двубоят се игра в събота по обяд на стадион “Марица”. Възпитаниците на Александър Николов бяха по-добрият тим на терена и заслужено стигнаха до изразителната победа.

Мачът се игра на мокър терен и при студено време. През първата част, още в 3-та минута, нападателят Златимир Папазов откри резултата, след като премина вратаря на гостите. Пет минути по-късно смолянчани изравниха, но към средата на полувремето Атанас Атанасов, след самостоятелен пробив през защитата, отново даде преднина на “Марица” - 2:1.

През второто полувреме “Марица” бе по-агресивният тим и затвърди превъзходството си. Георги Атанасов направи 3:1, след разбъркване, а Руслан Рангелов вкара за 4:1, като прехвърли вратаря. Крайното 5:1 оформи Алекс Миланов с удар от дъгата на наказателното поле.

С актив от 20 точки “Марица” заема 4-то място във временното класиране. Лидер вече е “Ботев” с 25, пред “Родопа” с 24 и “Асти” (Хасково) с 21. В следващия кръг, който е последен за есенния полусезон, “жълто-сините” гостуват на “Палас” (Рудозем). Срещата по програма е на 24-ти ноември, от 13 часа. При победа “Марица” ще зимува в подножието на върха с реални шансове за атака на челната тройка.

МЕЖДУОБЛАСТНА ГРУПА „ДЕЦА - А“ (2004/2005), 10 кръг:

Спартак - Асти........0:2

Марица - Родопа....5:1