Смятам, че това е заслужена победа и че безспорно е победа за протестиращите майки на деца с увреждания. Но всъщност това е победа за цялото гражданско общество, коментира омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

Това е победа, която е много важна, но истинската победа на протестиращите майки, най-голямата победа ще се случи, когато техните искания бъдат изцяло изпълнени, категорична е Манолова.

Протестите, които наблюдаваме имат своите сериозни социални основания, защото наистина социалната поносимост на последните решения на различни институции се превръща в социална непоносимост, коментира омбудсманът и допълни, че става дума и за цените на горивата и за гражданската отговорност, и за данъците върху стари автомобили. "Това наистина е изпитание за бюджета на българските домакинства", обясни Манолова.

Тя обясни, че няма нищо лично към Валери Симеонов - "моето отношение по отношение на начина, по който той се отнесе към майките също беше публично обявено - това беше една недостойна постъпка", уточни тя.

Ако реша, когато реша, в случай, че реша да се кандидат за някоя позиция ще го направя публично и прозрачно пред хората, коментира тя по повод спекулациите за бъдещи постове, за които може да се кандидатира. В момента просто си върша работата, категорична беше Манолова.