Има поговорка „Език мой - враг мой“. Когато искаш да кажеш нещо и искаш да бъдеш разбран правилно, намери си правилните думи. Всичко друго води до такива скандали. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод оставката на Валери Симеонов в ефира на bTV.

Премиерът реагира нормално на оставката на Сиимеонов. Попита го: „Имаш ли идея за човек, които ще те замести“. Борисов не се опита да го убеди да остане. Вие най-добре знаете, че Симеонов като реши нещо, трудно някой друг би успял да го направи“, уточни Каракачанов как е подадена оставката на лидера на НФСБ.

„Аз го казах още преди месец. Спях с ролята на „Синя каска“. Защо е звъннал на мен, питайте него. Може би защото Сидеров ми поиска оставката преди месец. Ако някой иска да работи, да работи,. Ние от ВМРО ще си работим в парламента, за това, което сме избрани“, каза още той.

Той коментира и исканата му оставка. „Това е творческо предложение и аз цяла нощ мислех върху това. Продължавам да мисля творчески. Загубих връзка с реалността. Година и половина по 30 часа работа на ден. Служители, стара техника, три проекта за стари кораби. Да загубих връзка нямам време за творчески разсъждения и по цял ден ме боли главата“, посочи иронично той.

„Коалиционните въпроси е добре да ги обсъждаме по между си, а не през медиите. По принцип ние имаме всеки вторник коалиционен съвет. Аз ги каня и ще ги поканя и писмено. Няма опасност да се избием. ВМРО работи и ще работи“, допълни още той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!