Ботев Пловдив загуби първи точки в шампионата до 17 години, след като завърши 2:2 при гостуването си на Левски.
КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА и РЕЗУЛТАТИ от Елитната до 17г. можете да следите на glastv.glas.bg

През пътвото полувреме двата отбора си размениха по 1 гол. Първо Мартин Петков изведе домакините напред в резултата, след като простреля стража на жълто-черните. Пеков получи подаване по земя от дясното крило на сините и с плътен удар откри резултата. Георги Трифонов изравни за 1:1 малко по-късно с безпощаден удар от границата на наказателното поле. Централният нападател на Ботев стреля изненадващо и без подготовка, което хвана стража на сините неподготвен. Казаков имаше шанс да изведе гостите напред, но ударът му от пряксвободен удар бе париран. Итов също пробва стража на сините с техничен удар, но бранител с глава изби. Георги Трифонов пропусна страхотна възможност за госите, когато се оказа очи в очи с вратаря на Левски, но от малък ъгъл не успя да стреля добре и стражът на сините отрази.

Малко след подновяването на играта през втората част Левски удари греда след директен удар от корнер. В 55' централният нападател на сините Мартин Петров бе изведен очи в очи фронтално срещи стража на Ботев Баданов, но пропусна. Секунди по-късно с мощен шут Петров разтресе вратата на гостите, нацелвайки сглобката на гредата. В 68' Стефан Попов опъна 50 -метров пас към наказателното поле, където намери непокрития Атанас Чернев, който се размина на сантиметри с топката. В 70' Мартин Петров вкара истински шедьовър, реализирайки от пряксвободен удар от малък ъгъл. Звездата на сините стреля към далечния ъгъл и хвана Баданов неподготвен, извеждайки сините напред в резултата. В 84' Мерт центрира за гостите, Итов засече с глава, но топката мина над вратата на сините. В продължението на мача канарчетата стгнаха до равенството. Мерт опъна дълъг пас към Итов, който центрира, а  Венци Богданов с пета остави Ботев Пловдив непобеден в шампионата.

 
НА ЖИВО: ЛЕВСКИ - Ботев (Пд) U17

НА ЖИВО: ЛЕВСКИ - Ботев (Пд) U17

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Sonntag, 18. November 2018

 

Припомняме ви, да посещавате редовно и нашата нова платформа www.glastv.glas.bg където ще можете да откриете всички резултати от кръга в Елитната до 19г., Елитната до 17г. и Елитната до 15 г. Това е сайтът, който мигновено след края на мачовете обновява своето Класиране в U19, U17 и U15. Освен това можете да видите програмите за предстоящите кръгове в Елитните до 19, 17 и 15 години, както и да намерите предстоящи живи предавания и записи от мачовете сортирани по възрасти (Елитната до 19 г., Елитната до 17 г. Елитната до 15 г.). В www.glastv.glas.bg лесно ще разберете, кои мачове предстои да излъчим НА ЖИВО, като посетите секцията ПРОГРАМА НА GlasTV.