На 87-годишна възраст почина известният сценарист, драматург и писател Уилям Голдман, съобщават световните медии. 

Той е носител на две награди "Оскар" - награда за най-добър оригинален сценарий за "Буч Касиди и Сънданс Кид" и на наградата за най-добър адаптиран сценарий за "Цялото президентско войнство".

Голдман бе известен и с това, че когато го запитали как се прави филм, който да стане хит в бокс-офиса, той отговорил: "Никой нищо не знае!"

Дъщерята на писателя, Джени, съобщи, че баща ѝ е починал вследствие на усложнения от рак на дебелото черво и пневмония.

Голдман е автор на едни от най-емблематичните фрази в холивудското кино, като например "Проследи парите!" в "Цялото президентско войнство".

Голдман през целия си живот беше горд нюйоркчанин кореняк и никога не склони да се премести в Холивуд, въпреки многобройните му ангажименти там. Той предпочиташе да се качи на самолета и да даде ценните си напътствия на режисьорите и продуцентите в Лос Анджелис, след което отново се връщаше в Града на небостъргачите и начеваше поредния сценарий, който завършваше с невероятна бързина.

Известният си дебютен роман "Златният храм" през 1957 година Голдман написва само за 10 дни. Той е автор на многобройни филмови сценарии на ленти като "Степфордските съпруги", "Маверик", "Мизъри". "Чаплин" ,"Капан за сънища" и др.