Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дава извънреден брифинг. Поводът е оставката на вицепремиера Валери Симеонов и лидер на другата патриотична партия в Обединените патриоти НФСБ. 

Симеонов подаде оставката си, която е била приета от премиера Бойко Борисов. След гласуване в Народното събрание, лидерът на НФСБ ще се върне като депутат в парламента. Още вчера пред медията ни той заяви, че няма незаменими хора, а работата му в политиката продължава. 

Атака щеше да има повече хора, ако не бях аз направил повечето компромиси. Щяхме да сме самостоятелни в парламента. Аз предложих да направим обединение за по-добро управление. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров пред журналисти.

На въпрос дали е възможно да има смяна на председателя на парламентарната група, Сидеров заяви, че е възможно, тъй като въпросът е повдиган вече веднъж, но нямало голямо значение според него.

Той допълни, че не са водени разговори кой ще замести Валери Симеонов в Министерски съвет. Ако зависело от Сидеров обаче, той би предложил човек, който не е партиен активист и не е ясна партийна фигура. „Не е нужно да е от една от трите партии, но не е нужно да е председател, зам.-председател. Това бих предложил, но напоследък моите предложение не се приемат“, заяви Сидеров.

Той дори запита, защо трябва да има вицепремиер от патриотите, като и сега имало достатъчно вицепремиери.