Информациите за това къде е бившият премиер Никола Груевски и как е избягал от македонските власти, за да не лежи по делото "Танк", се сменят от секунда на секунда. Никола Груевски все още не е напуснал територията на Албания. Това твърдят за ТВ 24 известни източници в Тирана, цитирани от БГНЕС. 

Според тези източници е съвсем сигурно, че Груевски ще избяга от Албания по море тази вечер, вероятно в посока Гърция. Спрягани са три маршрута, през които Груевски ще премине - през Валона, през Саранда или през по-малко приморско градче. Последната известна дестинация се очаква да бъде Турция, където също ще пристигне по море. 

Източниците твърдят, че от събота Груевски е подслонен в малко погранично село, с цялостна логистика, която му позволява да бъде добре скрит, пише Плусинфо. 

Албания вече потвърди, че Груевски е пребивавал в страната, но според полицията й той е прекосил границата й на 11 ноември и се е отправил към Черна гора. Оттам официално заявиха, че Груевски е бил в Черна гора, но вече не е там, без да дават допълнителни подробности. 

Остава неясно как в тези две държави-членки на НАТО Груевски е преминавал границите без валиден паспорт.