41-годишен екскурзовод е мъжът, чието тяло бе открито в река Марица под Пешеходния мост. Припомняме, че трупът е бил забелязан от охранителите на съоръжението на 1 ноември по обяд, като именно те са подали сигнала към 112. По първоначална информация няма свидетели на инцидента, съобщава trafficnews.bg.

По тялото не са констатирани следи от насилие или други наранявания. Тялото е престояло дълго време в Марица, като за последен път мъжът е бил видян преди около 5 дни. 

Петър Димитров е родом от Хасковска. Работил е като екскурзовод към туроператорска фирма. През месец май той закупил приземно помещение – магазин за цигари и алкохол на кооперация в центъра на Пловдив. Направил му ремонт и го  пригодил за живеене. До преди това често сменял квартири в града под тепетата. 

Съседи разказаха, че мъжът пътувал често, предимно в Гърция и Турция. В жилището си в Пловдив оставал за по седмица и отново е заминавал.

„Мил човек, поздравяваше. Беше самотен, нямаше жена и деца, нито приятелка. От него знам, че родителите му са починали преди години, а единствената му роднина е братовчедка, която живее в Германия”, сподели пред наш репортер съседка на Петър.

Около 5 дни преди тялото да бъде намерено в реката, собственичката на магазина, залепен до дома на екскурзовода, е забелязала, че ролетната щора е вдигната. Вратата била отворена, както и отдушникът, а ключът бил оставен от вътрешната страна. Проверила дали Петър е в дома си, но нямало никого. Притеснена жената взела ключа, заключила и спуснала щорите.

Дни по-късно хора от квартала прочели статията за намерения труп в Марица, и заподозрели, че най-вероятно починалият е съседът им. След това се свързали с полицията. 

Хората разказаха, че Петър владеел перфектно френски език. Последните дни преди да изчезне не показвал признаци на депресия, нито е споделял, че има проблеми.

Според съседи той е отключил психическо разстройство и сам е скочил в реката.

„Още в същия ден, в който жената от магазина откри ключа отвътре, се опасявахме, че нещо се е случило. Реката е съвсем близо и явно е скочил от моста. Много ни бе тежко, защото си нямаше никого, а беше много скромен, възпитан и интелигентен млад мъж”, добави комшийка.

Полицията все още работи по случая. Според аутопсията, причината за смъртта е удавяне.

По случая работиха: Виктория Петрова и Ива Модова

Установена е причината за смъртта на мъжа, открит във водите на Марица в ПловдивТой е на възраст около 50 години