Груевски със сигурност не е искал българско гражданство, макар че родният му баща има българско гражданство. И там е автентичният проблем - баща му е българин, Груевски - "автентичен" македонец. Това заяви пред Нова телевизия в предаването "Плюс-минус" вицепремиерът Красимир Каракачанов, коментирайки мистериозното "изчезване" на бившия македонски премиер.

Каракачанов отбеляза, че по негова сигурна информация Груевски е преминал сухопътната граница със Сърбия и цялото му преминаване става със съдействието на сръбските власти. 

Относно фейк новините той коментира: "Писали са в един сайт, че имам къща в Несебър в друг - че имам къща в Аликанте (а аз в Аликанте не съм ходил) в трети сайт - че годеникът на малката ми дъщеря движи нещата за бойните самолети. Първо, аз нямам малка дъщеря, а само една дъщеря. И тя не е сгодена, а омъжена". 

Каракачанов коментира и Пакта на ООН за мигрантите: "Този въпрос бе повдигнат от евродепутата Ангел Джамбазки. Ние имахме няколко разговора с премиера и вътрешния министър. Защо е нужен Глобален пакт за миграцията, след като има международно приета конвенция за бежанците?.. Аз задавам простия въпрос. Ако германското правителство реши: да пресели 500 хиляди или 1 милион афганистанци? Защо те трябва да преминават пеша? Да ги преселят с авиокомпани".

По темата за скандала с Държавната агенция за българите в чужбина, раздухан от Катя Матева (бивш шеф на дирекция „Българско гражданство” в Министерството на правосъдието, б.р), която директно обвини ВМРО в пряко участие, Каракачанов заяви: "Това заприча на "Една жена ми каза на пазарЯ". Всички онези, които лансираха тезата, че ВМРО е забъркано в тези измами, аз ще кажа: Никога не сме се занимавали с това!... Затова аз съм поискал от Министерството на правосъдието доклада на Инспектората на МП и ще видите какво ще се окаже: Крадецът вика: дръжте крадеца"

Вицепремиерът коментира и напрежението между него и лидера на "Воля" Веселин Марешки: "Марешки да ми говори за морал? Човек, който три пъти  му свалиха имунитета за рекет и изнудване. Нека каже колко данъци плаща този велик бос, който има частни самолети, яхти и т.н.".

Запитан дали се задават предсрочни избори, той отговори: "Ние се връщаме към исканата оставка на Валери Симеонов. Един човек трябва да преценява не само да се харесва, а и да мисли. Ако "алтернативата" на България е БСП и ДПС, не знам какво ще я чака България".

Сагата с изтребителите той коментира така: "Вече сме във втората фаза. Политико-военната работна група, която трябва да уточни офертите и да покани утвърдените страни. От четирите оферти ще отпадне една и ще останат три. Трябва да постигнем максимално добри цени и максимално добри резултати. Следва решение на Министерски съвет".